PSG saavutti toisen pokaalinsa (ensimmäinen tammikuussa voitettu Ranskan Supercup) vuodenvaihteessa joukkueen valmentajana aloittaneen Mauricio Pochettinon johdolla, kun se voitti keskiviikkona AS Monacon Ranskan Cupin finaalissa maalein 2-0. Yksi pariisilaisten sankareista oli entistä seuraansa vastaan pelannut supertähti Kylian Mbappé. Mbappé syötti Mauro Icardin 19. minuutilla tekemän avausmaalin ja sinetöi itse loppuluvut 2-0:aan 81. peliminuutilla.

Pelin jälkeen Mbappélta kysyttiin jälleen hänen jatkoaikeistaan. PSG:n toinen supertähti Neymar solmi aiemmin toukokuussa vuoteen 2025 ulottuvan jatkosopimuksen, mutta Mbappé ei ole vielä nimeään paperiin laittanut. Ranskan maajoukkuehyökkääjän PSG-sopimus umpeutuu kesällä 2022, ja häntä on huhuttu kiivaasti muun muassa Real Madridiin.

Mbappé oli kuitenkin keskiviikkonakin totutun vaitonainen jatkoaikeistaan, väisti kysymyksen ja keskittyi kommentoimaan cup-voiton merkitystä PSG:n faneille.

– Tärkeintä on nauttia tästä pokaalista. Katsokaa kaikkia näitä onnellisia ihmisiä! Tämä on tärkeintä, ja minä olen ensimmäinen onnellinen kaveri, Mbappé sanoi France 2:lle.

– Teemme joka päivä töitä, jotta saisimme kokea tällaisia tunteita, palkintoja ja arvostusta. Tämä on koko ryhmän työn ansiota. Koko taustatiimin, joka tekee päivittäin töitä eteemme. Seuran, ja tietenkin kannattajien, jotka eivät voineet olla täällä. Ajattelemme heitä paljon, ja tämä pokaali on heille.

– Kun pelaa Paris Saint-Germainissa, joka on yksi maailman parhaista seuroista ja tämän maan suurin seura, jokainen pokaali jää historiaan. PSG on myös nuori seura. Me haluamme olla osa tätä historiaa, ja tänään tämä oli mahtava näyttämö.

[readmore from=PSG]

PSG:n laitapakki Alessandro Florenzi kertoi Eurosportille, kuinka vakaasti joukkueessa toivotaan Mbappén jatkoa.

– Me uskomme Mbappéen. Hän on yksi maailman parhaista pelaajista. Toivon, että hän pitää meidät onnellisina pitkään, Florenzi hehkutti.

Ilman pelikiellossa ollutta Neymaria keskiviikkona pelanneella PSG:llä on sunnuntaina edessään jo seuraava suuri haaste, kun se taistelee takaa-ajajan asemassa Ligue 1:n mestaruudesta. PSG vierailee päätöskierroksella Brestin kotikentällä, kun sarjaa pisteen erolla johtava Lille kohtaa vieraissa Angersin.

Lähde: Goal