Huuhkajien Glen Kamaraa maaliskuisessa Eurooppa-liigan ottelussa rasistisesti solvannut Ondrej Kudela sai huhtikuun puolivälissä UEFA:lta suhteellisen ankaran sanktion. Slavia Prahan topparille mätkäistiin kymmenen ottelun pelikielto, joka pätee sekä seurajoukkueiden europeleihin että virallisiin maaotteluihin.

Pelikielto merkitsi sitä, ettei 34-vuotiasta Kudelaa nähdä Tshekin joukkueessa kesän EM-lopputurnauksessa. Siitä huolimatta Tshekin maajoukkuevalmentaja Jaroslav Silhavy jätti kuitenkin Kudelalle vielä takaportin auki mukaan. Kudela on valittanut pelikiellostaan, ja Silhavy haluaa odottaa, menisikö valitus läpi.

– Toivo on tosin pieni, mutta emme halua lyödä häneltä ovea kiinni, Silhavy perusteli Kudelalle paikan jättämistä.

Tshekin joukkueessa on tällä hetkellä siis vain 25 pelaajaa, kun kisoihin saa ottaa 26 miestä. Pelaajista kymmenen pelaa Tshekin liigassa ja 15 ulkomaisissa sarjoissa. Joukkueen kapteeni on Hertha Berlinin keskikenttäpelaaja Vladimir Darida ja varakapteeni West Hamin Tomas Soucek.

Czech Football National Team

@ceskarepre_eng

Czech Football National Team

@ceskarepre_eng
The Czech national team squad for the UEFA #EURO2020 has been announced.
All players in the squad have at least one appearance for the Czech senior national team. The youngest member of the squad is Adam Hložek (18 years old), the oldest player is @vaclos31 (32 years old).

Tshekin joukkueen kuopus on vasta 18-vuotias Sparta Prahan keskikenttäpelaaja Adam Hlozek. Slovan Liberecin keskikenttäpelaajan Jakub Pesekin (1 A-maaottelu toistaiseksi) kihlatulta päävalmentaja Silhavy pyysi lehdistötilaisuudessa anteeksi, sillä Pesekin suunnitelmat EM-kisavalinta pani uusiksi. Jalkapalloturnaus ajaa nyt pariskunnan häiden edelle.

Czech Football National Team

@ceskarepre_eng
Jaroslav Šilhavý during the press conference on Tuesday as he included Jakub Pešek in the #EURO2020 squad:

"We apologize to the bride-to-be." 👰🏻

When you have your wedding planned between seasons but the national team coach decides there is a different thing "to do"... 🇨🇿