Goal: Arsenal on kiinnostunut Ajaxin maalivahdista – kärsii parhaillaan vuoden dopingpannaa

© Kuva: Getty Images

Arsenal on kiinnostunut Ajaxin maalivahdista André Onanasta, joka kärsii parhaillaan vuoden pelikieltoa dopingrikkomuksen takia, kertoo Goal.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA langetti Onanalle, 25, aiemmin tänä vuonna 12 kuukauden pelikiellon, koska hänen virtsanäytteestään löytyi kiellettyjen aineiden listalla olevaa furosemidiä. Näyte otettiin viime syksynä, ja kamerunilaistorjujan pannan on määrä jatkua ensi vuoden helmikuuhun saakka. Hän ei saa sitä ennen olla mukana minkäänlaisessa seura- tai maajoukkuetoiminnassa.

Onana taistelee parhaillaan pelikieltoaan vastaan, ja urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ottaa hänen valituksensa käsittelyyn kesäkuussa. Päätöksen odotetaan syntyvän vielä saman kuun aikana.

Goalin mukaan Onanan asianajajat uskovat, että pelikieltoa voidaan lyhentää kahdeksaan kuukauteen, mikä avaisi oven kesäsiirrolle. Hollannin ammattilaisjalkapalloilijoiden yhdistys VVCS on kutsunut Onanan rangaistuksen pituutta ”suhteettomaksi” ja ”käsittämättömäksi”.

Onana on alusta asti sanonut, että hän otti kiellettyä ainetta vahingossa, kun hän käytti vaimolleen määrättyä lääkettä pahoinvointiinsa. Onanan panna ei rajoitu vain pelaamiseen, vaan hän ei saa olla mukana myöskään Ajaxin tai Kamerunin maajoukkueen harjoituksissa. Näin ollen hän harjoittelee henkilökohtaisen valmentajan kanssa amsterdamilaisen amatööriseuran kentillä.

Arsenal oli Onanan perässä jo tammikuussa, mutta se ei tuolloin talousvaikeuksiensa takia pystynyt tekemään tarjousta, joten lontoolaisseura hankki Mat Ryanin lainalle Brightonista. Arsenal on yhä kiinnostunut Onanasta, mutta se aikoo odottaa, miten kamerunilaisvahdin valitukselle käy CAS:n käsittelyssä. Goalin mukaan Ajax toivoo saavansa Onanasta vajaat 14 miljoonaa euroa, mutta hän saattaa liikkua halvemmallakin, sillä hänen sopimuksensa on päättymässä ensi kauden jälkeen.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️