Huuhkajien laituri paljasti, millä erikoisella tavalla legendaarinen Thierry Henry opetti suomalaista – EM-kisojen jälkeen Serie A:han? ”Se on vähän auki”

© Kuva: Getty Images

CF Montrealin suomalaislaituri Lassi Lappalainen teki pitkän tauon jälkeen paluun A-maajoukkueeseen EM-kisojen kynnyksellä. Lappalainen on edustanut seuratasolla MLS:ssä pelaavaa CF Montrealia, jossa päävalmentajana työskenteli aiemmin legendaarinen Thierry Henry.

Henry astui Montrealin päävalmentajan tehtävästä sivuun helmikuussa 2021, koska halusi viettää aikaa enemmän Lontoossa asuvan perheensä kanssa. Koronapandemian takia Henry ei nähnyt perhettään kauden 2020 aikana tiukkojen koronarajoitusten takia.

Lappalainen ehti kuitenkin työskennellä pari vuotta Montrealissa Henryn alaisuudessa. Pelaajaurallaan muun muassa Arsenalia ja FC Barcelonaa edustanut Henry sai Lappalaiselta kiitosta.

– Hän oli aika tiukka (valmentaja). Sanoi aika suoraan, jos ei tykännyt. Toisaalta hän myös kertoi sitten, miten pitäisi tehdä. Varsinkin laitureille hän kertoi kyllä hyviä vinkkejä, Lappalainen vastasi SuomiFutis-sivustolle Helsingin Kalastajatorpalla torstaina.

Henryn pelaajaura oli luvalla sanottuna upea. Hienosta urasta pystyi myös ammentamaan valmentajan roolissa, ehkä jopa hieman yllättävällä tavalla.

– Aika paljon hän näytti omiakin klippejä, mitä hän teki 1vs1-tilanteissa, kun hän oli kuitenkin aika nopea itsekin. Miten sen puolustajan saa harhautettua muualle ja otettua pidemmän kosketuksen sen jälkeen. Tosi tiukka, mutta tykkäsin kyllä tosi paljon olla hänen valmennuksessa. Harmi, ettei hän nyt sitten jatkanut, Lappalainen kertoi.

MLS:ssä kausi on vasta pyörähtänyt käyntiin. Lappalainen kärsi pitkään olkapäävammasta, mutta nyt mies on kunnossa omien sanojensa mukaan. Suomalaislaiturin lainapestiä Montrealissa jatkettiin viime kauden jälkeen, mutta jatko on vielä auki.

Lappalaisen pelaajaoikeudet omistava Bologna sijoittui Serie A:ssa päättyneellä kaudella 12:nneksi. Vielä on epäselvää, jatkaako Lappalainen koko kauden MLS:ssä vai saako hän mahdollisuuden Bolognassa ensi kaudella.

– Se on vielä vähän auki. Sieltä päin ei ole tullut mitään signaalia, että he haluaisivat minut kesällä takaisin. On myös mahdollista, että kisojen jälkeen menisin sinne (Bolognaan), mutta tällä hetkellä minulle ei ole mitään varmaa tietoa, menenkö sinne takaisin vai jatkanko Montrealissa.

Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin Tukholmassa kello 19. EM-kisajoukkue julkaistaan ensi viikon tiistaina, jonka jälkeen Huuhkajat kohtaa vielä Helsingissä Viron ennen EM-lopputurnausta.