Ilveksen uusi kärkimies on Veikkausliigan arvokkain pelaaja, historiassa poikien MM-pronssiottelu – ”Harjoituksissa on maaliverkot heiluneet”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves saa kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa, tiistaina pelattavaan HJK-peliin uuden, kokeneen pelaajavahvistuksen. Tamperelaisseura tiedottaa kotisivuillaan tehneensä yksivuotisen sopimuksen kolumbialaishyökkääjä Jean Carlos Blancon kanssa. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2022.

29-vuotias Blanco on pelannut uransa aikana yli 160 ottelua Kolumbian pääsarjassa. Lisäksi hän on edustanut kaudella 2017-2018 Bulgarian pääsarjaseura CSKA Sofiaa. Kärkimiehen viimeisin seura oli Kolumbian liigassa pelaava Boyaca Chico FC.

Blanco pelasi vuonna 2009 myös Kolumbian alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa ikäluokan MM-turnauksessa. Kolumbia eteni kisoissa pronssiotteluun. Blanco pelasi kisoissa neljässä ottelussa ja teki yhden maalinkin alkulohkon ottelussa Argentiinaa vastaan. Samassa joukkueessa pelasivat Kolumbian nykyisen maajoukkueen runkopelaajista muun muassa La Ligan Celta Vigoa nykyisin edustava Jeison Murillo ja Bayer Leverkusenin Santiago Arias. Pronssiottelussa vastaan tulleen Espanjan riveissä nähtiin muun muassa Sergi RobertoIsco ja Koké.

– Jean Carlos on hyvä ilmassa ja todella valmis tekemään töitä joukkueen eteen. Hän ei ole myöskään mikään palloa odottava hyökkääjä, vaan hän pelaa todella aktiivisesti ja aggressiivisesti koko ajan, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss kuvaili uutta vahvistusta.

– Harjoituksissa on maaliverkot heiluneet hänen toimestaan hyvällä prosentilla. Vaikka hänellä on hiukan pidempi tauko peleistä, niin hän on ammattimaisesti pitänyt itsensä kunnossa eikä ainakaan siitä tule jäämään kiinni pelaaminen.

– Toivottavasti nyt saadaan sellaista oikeanlaista kokemusta. Eihän pelkkä ikä välttämättä kerro millaista kokemusta pelaajalla on. Blanco on kuitenkin pelannut kovissa ja fyysisissä sarjoissa. Noista sarjoista saadut opit ja kokemus ovat näkyneet jo treeneissäkin. Hän antaa lisää vaihtoehtoja ja työkaluja meille valmentajille.

Blanco tulee Veikkausliigaan paitsi kovilla meriiteillä, niin myös Transfermarktin markkina-arvoissa sarjan arvokkaimpana pelaajana. TM arvioi kärkimiehen markkina-arvoksi 600 000 euroa, kun tähänastinen ykkösmies on ollut HJK:n sveitsiläispuolustaja Joel Untersee (500 000 euroa). Korkeimmillaan Blanco on arvioitu miljoonan euron arvoiseksi vuonna 2018.

Blanco on edustuskelpoinen jo tiistain ottelussa HJK:ta vastaan. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävissä Ruutu+ -palvelussa.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004