Evertonin hyökkäävä keskikenttäpelaaja James Rodríguez ei pelaa Kolumbian kanssa tämän kesän Copa Américassa eli Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa.

Rodríguez, 29, on kärsinyt pohjevaivasta, joka piti hänet sivussa myös Evertonin kahdesta viimeisestä sarjapelistä.

Kolumbian maajoukkue kertoi tiedotteessaan, että Rodríguez osallistui lääketieteellisiin tutkimuksiin, joiden perusteella todettiin, että hän ei ole ”optimaalisessa pelikunnossa”, ja siitä johtuen hänet jätettiin sivuun tulevista MM-karsintaotteluista sekä Copa Américasta.

Rodríguez vastasi tiedotteeseen pian omissa sosiaalisen median kanavissaan ja ihmetteli suuresti maajoukkueen valmennusryhmän päätöstä.

– Kuntoutumisprosessini on loppusuoralla ja olen ottanut riittävästi aikaa voidakseni palata harjoituksiin. Siten osallistumiseni maajoukkuetehtäviin ei ole ollut vaarassa.

– Kuntoutumisprosessin vuoksi varotoimenpiteenä en olisi osallistunut MM-karsintojen seitsemännen kierroksen otteluun, mutta olisin ollut täydessä kunnossa kahdeksannella kierroksella ja tietenkin Copa Américassa.

– Yllätyin maajoukkueen valmennusjohdon julkaisemasta tiedotteesta, jossa he sanoivat, etteivät ota minua mukaan ja toivottivat pikaista kuntoutumista. Olen jo kuntoutunut ja tehnyt paljon töitä päästäkseni tähän pisteeseen.

– Olen hyvin pettynyt, koska maani edustaminen merkitsee minulle paljon. Se, ettei valmennusjohto luota minuun, rikkoo minut ja satuttaa valtavasti, koska olen aina antanut kaikkeni Kolumbian maajoukkueelle.

Rodríguez kuului tällä kaudella kunnossa ollessaan Evertonin avainpelaajiin, mutta häneltä jäi 16 ottelua väliin nivus- ja pohjevammojen takia.

Kolumbia pelaa MM-karsinnoissa 3. kesäkuuta Perua vastaan ja 8. kesäkuuta Argentiinaa vastaan. Copa América alkaa 13. kesäkuuta, ja Kolumbia pelaa avausottelunsa Ecuadoria vastaan seuraavana päivänä.