Juventukselle raotettiin ovea Mestarien liigaan – AC Milanin valmentaja: ”Neljän joukosta jääminen olisi pettymys, muttei epäonnistuminen”

© Kuva: Getty Images

AC Milanilla oli ennen sunnuntaita allaan erittäin vahva jakso. Se oli kaatanut viikkoa aiemmin Juventuksen vieraissa maalein 3-0 ja rökitti keskiviikkona Torinoa peräti maalein 7-0. Kolmen nollapelillisen voiton putki meni kuitenkin eilen poikki, kun Milan jäi maalittomaan tasapeliin kotikentällään Cagliaria vastaan.

Nolla pysyi omissa siis neljännessä ottelussa peräkkäin, mutta yksi piste oli Milanille silti pettymys. Voitto olisi varmistanut sen paikan ensi kauden Mestarien liigassa, mutta nyt Milan saa jännittää ensi sunnuntaihin asti. Se voitti maalintekoyritykset Cagliaria vastaan 20-6, mutta ei onnistunut verkkoa heiluttamaan. Cagliari pelasi vieläpä ilman panosta, sillä Beneventon tasapeli aiemmin sunnuntaina varmisti Cagliarin sarjapaikan.

– Ei ole mitään järkeä miettiä, mitä olisi voinut tapahtua. Meidän täytyy keskittyä seuraavaan otteluun, Milanin valmentaja Stefano Pioli totesi pelin jälkeen Sky Sport Italialle.

– Emme olleet tempon ja laadun osalta edellisten otteluidemme tasolla. Pelasimme elämämme ottelun Juventusta vastaan, ja sitten Torinoa vastaan. Nyt tarvitaan taas yksi sellainen Atalantaa vastaan.

Voitto olisi sinetöinyt Milanin paikan neljän parhaan joukossa, koska se peittoaa keskinäisten otteluiden vertailussa sekä Juventuksen että Napolin. Sunnuntaisessa Atalanta-AC Milan -ottelussa ovatkin todella kovat panokset.

Varmuudella Italiasta pelaa ensi kauden Mestarien liigassa Serie A:n voittanut Internazionale sekä Atalanta. Viimeisistä kahdesta paikasta kisaavat vielä 76 pisteessä olevat AC Milan ja Napoli sekä 75 pisteen Juventus.

Juventus nousee neljän joukkoon ja ensi kauden Mestarien liigaan, jos se voittaa oman päätöskierroksen ottelunsa, ja vähintään jompikumpi kaksikosta Milan tai Napoli ei voita. Myös tasapeli riittäisi Juventukselle, jos Napoli häviää oman pelinsä. Keskinäisten otteluiden vertailussa Juventus häviää Milanille, mutta voittaa Napolin. Jos kaikki kolme päätyvät tasapisteisiin, jää Napoli viidenneksi.

Itsestäänselvästi Milanille ja Napolille riittää voitto päätöskierroksella Mestarien liigaan, joten Juventus tarvitsee joka tapauksessa edellä menevien epäonnistumista. Jos taas Juventus häviää, ovat Milan ja Napoli automaattisesti Mestarien liigassa.

Milan siis kohtaa ensi sunnuntaina vieraissa Atalantan. Sekä Napolin että Juventuksen päätöskierroksen vastustajalla ei ole enää ottelussaan panosta. Napoli kohtaa kotikentällään Hellas Veronan ja Juventus vieraissa Bolognan.

– Olemme tehneet tällä kaudella mahtavia juttuja, vaikka tämä ilta olikin pettymys. Tiedämme myös, että Atalanta on ainoa joukkue, jota emme ole voittaneet sinä aikana, kun minä olen ollut Milanissa. Meidän täytyy tietysti panna parastamme lyödäksemme heidät, Milanin valmentaja Stefano Pioli jatkoi.

– Neljän parhaan joukosta putoaminen olisi ehdottomasti pettymys. Epäonnistuminen se ei kuitenkaan olisi. Olemme luoneet pohjan, jonka avulla pääsemme Mestarien liigaan lähitulevaisuudessa. Se oli tavoitteemme kauden alkaessa, mutta ei missään tapauksessa velvoite.

Jo ennen sunnuntain päätöskierrosta Italiassa pelataan iso peli, kun Atalanta ja Juventus kohtaavat Coppa Italian loppuottelussa. Juventus himoitsee varmasti cup-mestaruutta koettuaan pettymyksen sekä Mestarien liigassa että Serie A:ssa. Atalantalle peli on viikon otteluista ehdottomasti tärkeämpi, sillä Mestarien liiga -paikka sillä on jo plakkarissa, toisin kuin Juventuksella.

Lähde: Football-Italia