Saksan maajoukkueluotsi Joachin Löw nimeää alustavan EM-kisajoukkueensa tänään keskiviikkona.

Saksalaisen urheilukanavan Sport1:n mukaan Borussia Dortmundin 32-vuotias keskuspuolustaja Mats Hummels palaa Saksan paitaan yli kahden vuoden tauon jälkeen. Bild uutisoi puolestaan aiemmin, että Bayern Münchenin 31-vuotias avainpelaaja Thomas Müller saa vastaavasti kutsun takaisin maajoukkueeseen.

Hummels ja Müller pelasivat toistaiseksi viimeiset maajoukkueottelunsa marraskuussa 2018, kun Saksa jäi Nations Leaguessa 2–2-tasapeliin Hollantia vastaan. Neljä kuukautta myöhemmin Löw pudotti Hummelsin, Müllerin ja 32-vuotiaan Jérôme Boatengin monien yllätykseksi kokonaan pois miehistöstään.

Maajoukkuevalmentaja perusteli kuohuttanutta päätöstään halukkuudella luoda uutta pohjaa pelaajistolleen kesän 2018 MM-kisafarssin ja sitä seuranneen Nations League -pettymyksen jälkeen. Nyt Hummels ja Müller ovat kuitenkin tekemässä paluun ensi kesän EM-lopputurnauksessa, joka jää todennäköisesti niin heidän kuin Löwinkin viimeiseksi Saksan kanssa.

Marco Reus jälleen ulkona

Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä Marco Reus on päättänyt jäädä Saksan EM-kisamiehistön ulkopuolelle keskittyäkseen sen sijaan kuluvasta kaudesta palautumiseen.

31-vuotias, jolta jäivät vuoden 2014 MM-kisat ja kesän 2016 EM-kisat väliin loukkaantumisongelmien vuoksi, ilmoitti päätöksestään Instagramin välityksellä.

– Vaikean, energiaa syövän ja – Luojan kiitos – menestyksekkään kauden päätteeksi, olen päätynyt yhdessä maajoukkuevalmentajan kanssa ratkaisuun olla osallistumatta kesän EM-lopputurnaukseen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Marco Reus (@marcinho11) jakama julkaisu