Manchester Citystä 21. joukkue Mestarien liigan finaalissa – historia ei lupaa Citylle hyvää

© Kuva: Getty Images

Manchester Citystä tuli tiistaina historian 21. joukkue UEFA:n Mestarien liigan loppuottelussa. Se lunasti paikkansa finaalissa kellistämällä välierissä PSG:n yhteismaalein 4-1 (lue uutinen toisesta osaottelusta täältä).

Englantilaisseuroja finaalissa on nähty kaikkiaan kuusi kappaletta. Aiemmin läsnä ovat olleet Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea ja Tottenham, ja nyt koitti vihdoin myös Cityn vuoro. Kaikkiaan finalisteja on ollut seitsemästä maasta: Englannin lisäksi Espanjasta (4), Saksasta (3), Ranskasta (3), Italiasta (3), Hollannista (1) ja Portugalista (1).

Europelejä alettiin pelata 66 vuotta sitten, ja vihdoin City eteni ensimmäisen kerran Euroopan Cupin tai Mestarien liigan loppuotteluun. Näin loppuottelussa nähdään ensikertalainen jo kolmantena vuonna peräkkäin.

Kahdella edellisellä kerralla onneaan ovat päässeet kokeilemaan Tottenham ja PSG, mutta molemmat saivat lopulta seurata mestaruusjuhlia sivusta. Ensikertalaisilla ei Mestarien liigan loppuottelussa ole ollut muutenkaan helppoa, sillä peräti seitsemän kertaa peräkkäin on debytantti saanut poistua finaalinäyttämöltä häviäjänä. Viimeksi ensikertalaisena on loppuottelun onnistunut voittamaan Borussia Dortmund keväällä 1997.

Manchester City saa finaalissa vastaansa joko europelien historian ylivoimaisesti menestyksekkäimmän seuran Real Madridin tai Chelsean, joka voitti ainoan pelaamansa loppuottelun vuonna 2012.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta