Juventus otti hyvin tärkeän voiton sunnuntai-iltana pelatulla Serie A:n päätöskierroksella.

Juve voitti Bolognan selvin luvuin 4-1. Kun samaan aikaan Napoli jäi Veronan kanssa tasapeliin, Juventus nousi sarjataulukossa Napolin ohi ja kiilasi viimeiselle Mestarien liiga -paikalle ensi kaudeksi.

Yksi suurimmista puheenaiheista ottelun ympärillä oli päävalmentaja Andrea Pirlon päätös penkittää joukkueen suurin tähti Cristiano Ronaldo. Portugalilainen ei lopulta pelannut ottelussa minuuttiakaan.

Melko hyvin asioista perillä oleva toimittaja Fabrizio Romano tiesi kertoa ottelun alla näin:

– Cristiano Ronaldo ei ole loukkaantunut. Hän ei ole avauksessa Andrea Pirlon ”teknisen päätöksen” vuoksi. Juventus pelaa Mestarien liiga -paikasta, ja Cristiano istuu penkillä viidettä kertaa kolmen Juventus-vuotensa aikana, Romano twiittasi.

Juventuksen urheilutoimenjohtaja Fabio Paratici vahvisti hetkeä myöhemmin Romanon mukaan:

– Cristiano Ronaldo ei ole loukkaantunut. Olemme pelanneet viime aikoina paljon pelejä. Keskiviikon ottelu vaati meiltä paljon, ja yhdessä Pirlon kanssa päätimme, ettei hän [Ronaldo] ole nyt avauksessa. Mutta hän on käytettävissä, Romano twiittasi.

Pelin jälkeen lehdistö kysyi asiasta Pirlolta.

– Se [Ronaldon penkittäminen] oli yhteinen päätös. Hän oli väsynyt.

Ronaldo itse kommentoi asiaa julkaisemalla Instagram-tilillään kuvan, jossa hän pitää sormeaan suunsa edessä. Kuvatekstinä lukee: ”Loppuun asti!” Se tosin viittaa hyvin mahdollisesti pikemminkin siihen, että moni irvileuka oli jo valmis ilkkumaan, ettei Juventus pelaisi ensi kaudella Mestarien liigassa.

Ronaldon on huhuiltu olevan lähdössä Juventuksesta tänä kesänä. Nyt kun joukkue pääsikin ensi kaudeksi Mestarien liigaan, lähtöä ei voida pitää lainkaan varmana. Ronaldon sopimus Juven kanssa kattaa vielä ensi kauden.