ÖT: Roman Eremenko puhui EM-kisoista kieltäytymisestään – ”Uran lopettaminen ei lähelläkään”

© Kuva: Getty Images

Markku Kanerva julkaisee Suomen joukkueen 11.6. alkaviin EM-kisoihin ensi viikon tiistaina. Listalta ei tule löytymään Roman Eremenkon nimeä, vaikka hän kuului Suomen parhaisiin pelaajiin viime vuosikymmenellä ja vapautui dopingpelikiellostaan jo vuonna 2018.

Nyt 34-vuotias Eremenko on antanut haastattelun Österbottens Tidningille. Pohjanmaalla tällä hetkellä majaileva keskikenttäpelaaja kertoo, miksi hän ei ole ollut Huuhkajien käytettävissä viime aikoina. Maksumuurin takana olevaa juttua pääsee lukemaan täältä. Ruotsinkielisen Ylen tiivistelmä on puolestaan luettavissa täällä.

– Olen ollut poissa maajoukkueesta viisi vuotta, ja siksi EM-lopputurnaus ei ole minun juttuni. En ole ollut mukana viemässä joukkuetta kisoihin, Eremenko perusteli sitä, miksi ei ole vastannut Markku Kanervan soittoihin.

Eremenko uskoo, että Suomi on valmis yllättämään kisoissa lohkovastustajansa. Paineet ovat hänen mielestään Venäjällä. Vaikka Eremenko pelasi viimeksi maajoukkueessa syksyllä 2016 – ennen kokaiinikäryään – ei hän silti sulje ovea kokonaan paluulta Huuhkajiin. Puolikuntoisena hän ei silti Huuhkajiin halua.

– Emme tiedä, mitä syksyllä tulee tapahtumaan, Eremenko kuittasi.

Eremenko poistui talvella venäläisestä Rostovista ja on tällä hetkellä ilman seuraa. Hän on harjoitellut viime viikolla lapsuutensa kotikaupungissa Pietarsaaressa sekä Ykkösen Jaron että Kakkosen JBK:n kanssa. Taituri etsii kuitenkin seuraa kovemmilta sarjatasoilta, eikä mieti vielä uransa lopettamista.

– Uran päätös ei ole lähelläkään. Ei varsinkaan nyt, kun olen pitänyt taas taukoa. Aion pitää huolen siitä, että olen kunnossa, kun siirtoikkuna aukeaa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!