Ranskan Ligue 1:n mestaruus ratkeaa vasta päätöskierroksella.

Mestaruus oli jättiyllättäjä Lillelle ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina, kun se kohtasi kotikentällään St. Etiennen. Ottelun voittamalla se olisi juhlinut mestaruutta, mikäli Paris Saint-Germain olisi menettänyt omassa kotiottelussaan Reimsiä vastaan pisteitä – näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Lille jämähti kauden viimeisessä kotiottelussaan maalittomaan tasapeliin ja samanaikaisesti PSG jyräsi murskaavaan 4-0-kotivoittoon Neymarin, Kylian Mbappén, Marquinhosin sekä Moise Keanin osumilla. Näiden tulosten myötä PSG nousi pisteen päähän sarjakärki Lillestä.

Lillellä on edelleen mestaruus omissa käsissään, mutta nyt se on pakkovoiton edessä päätöskierroksen vierasottelussa Angersia vastaan. PSG:n mestaruustoiveet lepää sen varassa, että se hoitaa oman ottelunsa Brestiä vastaan ja Angers venyy vähintään tasapeliin Lilleä vastaan.

Teoreettisesti mestaruus voi vielä mennä myös kolmantena olevalle AS Monacolle. Se on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, sillä Monacon täytyisi napata murskavoitto Lensistä ja sekä Lillen että PSG:n pitäisi hävitä omat ottelunsa.

Ranskan Ligue 1:n päätöskierros pelataan ensi viikon sunnuntaina, 23. toukokuuta, kello 22:00 alkaen.

GOAL

@goal
Ligue 1 title race:
Lille - 80 points
PSG - 79 points
Monaco - 77 points

❤️