Bayern München varmisti lauantaina yhdeksännen peräkkäisen Bundesliigan mestaruutensa. Mestaruus varmistui jo ennen Bayernin omaa pelivuoroa, kun sarjakakkonen RB Leipzig hävisi Borussia Dortmundille. Varmemmaksi vakuudeksi Bayern kuitenkin takoi vielä samana iltana taululle tylyt 6-0-lukemat Borussia Mönchengladbachia vastaan.

Kaikki ei kuitenkaan ollut pelkkää riemua, sillä keskikenttäpelaaja Leon Goretzka joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Goretzka vaihdettiin kentälle tunnin pelin kohdalla, mutta vain kymmenen minuuttia hän meni takaisin vaihtoon.

26-vuotias Goretzka kärsii takareisivammasta. AS:n mukaan miehen toipumisajaksi arvioidaan neljä viikkoa. Näin ollen hänen osallistumisensa kesän EM-turnaukseen on vaakalaudalla.

Saksan EM-turnaus alkaa 15. kesäkuuta todellisella huippuottelulla Ranskaa vastaan. Neljä päivää myöhemmin se kohtaa Portugalin ja 23.6. Unkarin. Saksa pelaa siis valmentaja Joachim Löwin jäähyväisturnauksessa todellisessa kuolemanlohkossa.

[readmore from=Saksa]

Goretzkan pelastukseksi saattaa koitua se, että kisajoukkueisiin saa valita 26 pelaajaa tavanomaisten 23:n sijaan. Sääntöpoikkeus on tehty koronatartuntojen varalta, mutta kenties se mahdollistaa myös Goretzkan toipumisen täyteen pelikuntoon.

Goretzka pelasi tällä kaudella Bayern Münchenin paidassa 32 ottelua. Niissä hän teki kahdeksan ja syötti yhdeksän maalia. Hän on ollut Saksan maajoukkueen avauskokoonpanossa kaikissa viimeisessä seitsemässä kilpailullisessa ottelussa.

Lähde: AS