Suomen A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparv kertoi torstaina medialle pelikunnostaan. Sparv sanoi, ettei operoitu polvi ole vielä täydessä kunnossa, mutta kuluvan viikon harjoitukset ovat antaneet positiivisia signaaleja.

Sparv loukkasi polvensa maaliskuun maaottelutauolla, jonka jälkeen polvi operoitiin. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi joukkueen julkaisun yhteydessä, että Sparvin polveen oli kertynyt harjoittelun aikana nestettä. Nyt Sparv kertoi itse, missä mennään polven kanssa.

– Täysin kunnossa se ei ole, mutta olen tosi iloinen siitä, miten tämän päivän treeni meni. Jos olen rehellinen, niin ennen leiriä olin skeptinen, koska se on mennyt aika hitaasti eteenpäin. Tämän viikon aikana saadut signaalit kropalta ovat olleet positiivisia, Sparv kertoi Helsingin Kalastajatorpalla järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Suomi pelaa tulevana lauantaina harjoitusottelun Ruotsia vastaan. Sparv kertoi, että hänen tavoitteenaan on pelata Ruotsia vastaan ainakin puoliajan verran.

– Se ottelu näyttää minulle ja kaikille muille, mikä minun rooli tulee olemaan kisoissa ja miltä kroppa tuntuu, Sparv totesi.

Sparv haluaa ennen kaikkea voittaa Ruotsin lauantaina, vaikka kyseessä on ”vain” EM-kisoihin valmistava harjoitusottelu. Syykin on selvä.

– Meidän rakas naapuri. Ruotsin joukkueessa on paljon tuttuja. Ruotsin haluaa aina voittaa, oli kyseessä sitten harjoitusottelut tai kunnon peli. Urheilussa vihaan vähän Ruotsia, en tiedä mikä siinä on. Haluan vain voittaa, Sparv totesi.

Huuhkajien kapteenin valmistautuminen EM-kisoihin on ollut täynnä haasteita. Polvioperaatio laittoi asioita perspektiiviin, kun koko EM-lopputurnaus on ollut vaarassa. Sparv myönsi, ettei ole pystynyt nauttimaan täysin rinnoin EM-kisojen lähestymisestä.

– Tämä on outo tilanne minulle, koska en ole pystynyt nauttimaan EM-kisoista. Ajatukset ovat olleet koko ajan polvessa ja siinä, miltä se tuntuu, meneekö se eteenpäin ja pystynkö edes olemaan mukana (EM-kisoissa). Se on ollut todella stressaavaa ja koko ajan on ollut tosi turhautunut olo. Nyt olen aika iloinen, kun treeni meni hyvin ja tuntui siltä, että pystyn auttamaan joukkuetta myös kentällä. Se on erittäin hieno tunne, koska nämä viimeiset viikot ovat olleet haastavia, ei vain fyysisesti, mutta myös henkisestikin.

– Tämä (EM-kisat) on niin iso juttu meille kaikille ja maajoukkue on ollut iso osa identiteettiäni. Se harmittaisi tosi paljon, jos en pystyisi olemaan mukana. Harmittaa myös Rassen (Rasmus Karjalainen), Jassen (Jasse Tuominen) ja Simonin (Skrabbin) puolesta, etteivät he voi olla loukkaantumisten takia mukana. He ovat olleet tärkeä osa tätä projektia, Sparv totesi joukkuekavereistaan.

Sparvilta kysyttiin myös, onko hän keskustellut valmennuksen kanssa siitä, että liittyisi EM-kisajoukkueeseen taustan jäsenenä, mikäli polvi ei kestä pelaamista.

– En ole keskustellut asiasta ”Riven” tai muiden kanssa. Toivon tietysti, että voisin olla mukana pelaajana. Tehdään nyt kaikki sen eteen, että polvi olisi kunnossa, Sparv sanoi.