Jos luettiin viime kauden pronssijoukkue KuPS jo ennen kauden alkua Kansallisen Liigan suurimpiin voittajasuosikeihin, on alkukausi tehnyt kuopiolaisista jo entistäkin selkeämmän mestarikandidaatin. Ennen sunnuntaita KuPS oli voittanut viisi ottelua viidestä. Nyt odotettiin tiukkaa ottelua, kun vieraaksi tuli viime kauden hopeajoukkue ja tämän kauden sarjataulukon kakkonen TiPS. KuPS näytti kuitenkin vantaalaisille kaapin paikan ja voitti kärkiottelun murskaavasti maalein 5-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin ajoittain todella rankaksikin yltyneessä kaatosateessa. Avausjaksolla nähtiin vain yksi maali, joka oli hieman onnekaskin. Emma Peuhkurisen antama kulmapotku kiersi nimittäin suoraan maaliin TiPS-vahti Elsa Sulkun haparoitua märän pallon kanssa.

KuPS ratkaisi pelin käytännössä toisen puoliajan ensimmäisellä viisiminuuttisella. Ensin osui ruotsalainen Maja Gothberg ja sitten erittäin kauniin osuman viimeistellyt KuPS:n kapteeni Aino Kröger. 22-vuotias hyökkääjä pelasi jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon todella komeasti takaylänurkkaan.

– Sain vähän enemmän tilaa kuin normaalisti ja kiskaisin takanurkkaan, Kröger kommentoi Ruudun haastattelussa maaliaan.

4-0-maaliin Kröger puolestaan tarjoili hyvän syötön hyökkääjätoveri Gentjana Rochille, joka viimeisteli totutun kliinisesti. Maali oli kaksinkertaiselle sarjan maalikuningattarelle uskomattomasti jo kauden kymmenes. Pohjoismakedonialainen siirtyi siis uskomattomasti kaksinumeroisille maaliluvuille vain kuuden pelatun ottelun jälkeen.

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤 TAAS HEILUU!!!

⚽️ 73 minuuttia pelattu, kun Gentjana Rochi karkaa maalintekoon Aino Krögerin syötöstä ja Genta pamauttaa kauden 🔟 täysosumansa!

4-0!

#KuPS #TiPS #KansallinenLiiga #Banzai

KuPS:n viidenteen maaliin Rochi hassutteli TiPS-puolustuksen tuuliajolle, ja lopulta maalin edustalle vapaaksi unohtunut Aada Törrönen sijoitti pallon tyhjään maaliin. Nollapeliä KuPS ei kuitenkaan pelannut, vaan 90. minuutilla Oona Sirén puski kaikessa rauhassa vieraille lohtumaalin.

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤 JA LISÄÄ TULEE!!!

⚽️ 77 minuuttia pelattu. Rochi hassuttelee puolustuksen nutulleen ja tarjoilee Aada Törröselle. Törrönen viimeistelee varmasti lukemat jo 5-0:aan!

#KuPS #TiPS #KansallinenLiiga #Banzai

KuPS:lla on siis kuuden pelin jälkeen koossa täydet 18 pistettä, murskaavalla maalierolla 20-2. Se on nyt kaatanut sarjan kärkipäähän povatuista joukkueista jo HJK:n (3-0), Hongan (3-1) ja nyt TiPS:n (5-1). TiPS on jäänyt KuPS:sta nyt kuuden pisteen päähän. Åland United nousee sarjan kakkoseksi 13 pisteen päähän, jos se voittaa omassa ottelussaan PK-35:n (ÅU:n taukojohto 1-0). EDIT 16.5. kello 22.16.: Åland United voitti PK-35:n peräti 5-0, ja nousi sarjassa kakkoseksi.

KuPS:n alkukauden meno on ollut todella vakuuttavaa, eikä meno hidastu, vaikka Kansallisen Liigan kauden tärkeimpiin pelaajasiirtoihin lukeutunut Emmaliina Tulkki joutuikin valitettavasti viime viikonloppuna pelatussa JyPK-ottelussa sattuneen polvivamman takia koko loppukauden ajaksi sivuun. Todella valitettava loukkaantuminen Tulkin ja KuPS:n kannalta, mutta tulostaso on pysynyt korkeana siitä huolimatta.

KuPS-ikoni Ilja Venäläinen onkin sitä mieltä, että keltamustia ei tällä kaudella pidättele mikään.

– Tämänhetkisillä esityksillä KuPS näyttäisi voittavan tällä kaudella mestaruuden ilman isompia haasteita, Venäläinen twiittasi.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Ihan ok nykäisy yläkulmaan Krögeriltä ja tulos kärkikamppailussa jo 3-0. Tämän hetkisillä esityksillä @KuPSNaiset näyttäisi voittavan tällä kaudella mestaruuden ilman isompia haasteita. #KuPS #KansallinenLiiga

Aino Krögerin 3-0-maalilla on kaikki ainekset nousta sarjan kuudennen kierroksen maalikoosteisiin. Todella upeita maaleja tarjosi myös edellinen, viides kierros. Tyylinäytteinä allaolevassa twiitissä HJK:n Ria Karjalaisen ja Åland Unitedin Dana Leskisen loistavat kaukolaukaukset sekä PK-35 Vantaan Wilma Forsblomin juonikas kääntö alanurkkaan.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Kolme komeaa osumaa menneeltä kierrokselta!⚽🔥

Tekikö suhun suurimman vaikutuksen Ria Karjalaisen tai Dana Leskisen upea kaukolaukaus? Vai kolahtiko koviten Wilma Forsblomin taidokas kääntö vaikeasta asennosta?🤔

#kansallinenliiga