Kun Internazionalen paluu mestaruuskantaan Serie A:ssa 11 vuoden tauon jälkeen sunnuntaina varmistui, oli yksi onnellisimmista epäilemättä Interin belgialaishyökkääjä Romelu Lukaku. Ensi viikolla 28 vuotta täyttävä Lukaku tuomittiin Manchester Unitedissa osin flopiksikin, mutta Serie A:ssa Lukaku on ollut heti johtava pelaaja. Tällä kaudella Lukaku on tehnyt 33 ottelussa 21 maalia ja syöttänyt kymmenen – eli on ollut osallisena lähes maalissa per peli.

Inter ⭐⭐

@Inter_en
⚽ 21 goals
🅰️ 10 assists

The King of Milano. 👑

#InterStats 📊

OptaPaolo

@OptaPaolo
20+10 - Romelu Lukaku is the first player able to score 20+ goals and deliver 10+ assists in a single Serie A season since Opta started to collect this data (since 2004/05). Polyhedric.

#CrotoneInter

Lukaku voitti uransa alkuvuosina kaudella 2009-2010 Anderlechtissa belgianmestaruuden, mutta TOP 5 -liigoissa mestaruus oli miehen uran ensimmäinen. Hän otti voiton varmistumisesta kaiken irti, sillä Lukaku lähti Milanin keskustaan ajelemaan autollaan joukkueen fanien tavoin, heiluttaen Interin lippua autonsa ikkunasta ja laulaen fanien mukana.

– Olen niin iloinen kaikkien maailman Inter-fanien, joukkueen, taustajoukkojen, puheenjohtajan ja kaikkien puolesta, Lukaku hehkutti Sky Sport Italialle.

– Tämä oli meille suurenmoinen vuosi. Olen todella ylpeä siitä, että pelaan Interissä. Halusin tulla tänne juhlimaan ihmisten kanssa. Sanoin ystävälleni, että paras tapa kokea juhlat, on olla paikan päällä fanien seassa.

– Tämä on minulle ja monille joukkuekavereitani ensimmäinen liigamestaruutemme, joten halusimme jakaa tämän hetken heidän kanssaan.

Lukakulta kysyttiin myös, onko tämä kausi ollut koko hänen uransa paras.

[readmore from=Internazionale]

– Viime vuosikin oli hyvä, mutta kyllä, tämä oli urani paras kausi. Toivon, että jatkan samaan malliin. Haluan vain kiittää kaikkia, sillä olen todella onnellinen.

Siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan Lukakulla ei ole mitään aikeita poistua Interistä kesällä, vaan hän jatkaa joukkueessa ensi kaudellakin.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Romelu Lukaku to Sky Sport: “I’m really proud to be an Inter player. I’ve a special feeling with this club, that’s why I decided to celebrate around the city today with our fans”. He’s not planning to leave the club in the summer. 🇧🇪🔵 #Inter

Lähde: Football-Italia