Vaivoistaan toipunut Sauli Väisänen ehti taistelemaan EM-kisalipuista: ”Tuntuu kuin en olisi poissa ollutkaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Suomi kohtaa lauantaina viimeisessä maaottelussa ennen EM-kisavalintoja Ruotsin, saanee yksi monivuotinen luottopuolustaja tärkeän näyttöpaikan. Kilpailu viimeisistä paikoista kisajoukkueeseen on kaikkein ankarinta juuri topparin tontilla, ja paljon loukkaantumisista kärsinyt Sauli Väisänen ehti riemukseen vielä täyteen pelikuntoon ennen kauden päättymistä.

Ensi viikolla 27 vuotta täyttävä Väisänen pelasi tällä kaudella italialaisessa Chievo Veronassa vain viisi ottelua, joissa yhteensä 335 minuuttia. Kahdessa viimeisessä pelissä hän huhki kuitenkin täydet minuutit – jatkoaikoineen 210 minuuttia. Väisänen siis tulee Huuhkajien mukaan täydessä pelikunnossa.

– Pitkä ja vaikea kuntoutus on ohi ja kentälle päästyäni olo oli kuin en olisi ikinä poissa ollutkaan, Väisänen kertoi Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Henkisesti tämä on ollut varmasti raskain kausi urallani, mutta on ainakin ollut enemmän aikaa harjoitella kuntosalilla ja keskittyä ongelmakohtiin. Juuri tällä hetkellä on kuitenkin todella hyvät fiilikset, koska olen jälleen täydessä kunnossa, eikä väsymystä ole.

– Itseluottamus on myös korkealla, koska todistin itselleni viimeisissä otteluissa, että olen jopa parempi ja vahvempi kuin ennen.

Chievo taipui jatkoajalle menneessä pelissä Serie B:n nousukarsinnoissa Niki Mäenpään Venezialle, joka varmisti torstai-iltana lopulta nousun Serie A:han. Väisäsen sopimus Chievon kanssa kattaa ensi kaudenkin, ja nousuhaaveen kariutuminen luonnollisesti sapetti.

– Harmittaa tosi paljon, mutta oli kiva huomata, että kuntoni oli hyvä tauon jälkeen. Se oli isossa kuvassa yksi kauden parhaista peleistämme ja taistelimme hienosti. Olisi varmasti ollut myös todella viihdyttävä ottelu yleisölle, jos ihmisiä olisi paikalla ollut, Väisänen kertoi.

19 A-maaottelua pelannut puolustaja kävi syyskuussa jalkaleikkauksessa. Harjoittelut jatkuivat tammikuussa ja pelaamaan hän pääsi maaliskuussa. Sitten jalka kipeytyi taas, ja edessä oli vielä reilun kuukauden tauko. Edellisen maaottelunsa Sauli Väisänen on pelannut marraskuussa 2019. Sitkeät vaivat saivatkin jo pelkäämään, että EM-unelma lipuu käsistä.

– On upeaa ja huojentavaa olla joukkueen mukana. Mielessäni on välillä ollut raskaita ajatuksia siitä, että ehkä en ehtisikään pelikuntoon ennen EM-kisoja tai en ainakaan ehtisi antaa kunnollisia näyttöjä, Väisänen kertoi.

– Onneksi näin ei kuitenkaan lopulta käynyt, vaan ehdin pelata tarpeeksi pelejä kauden viimeisissä peleissä ja olen tyytyväinen otteisiini niissä.

– Huuhkajat on täynnä kovia ukkoja ja omalta osaltani toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta. Hinku kentälle on kova ja odotukset henkilökohtaisesti korkealla. Vaikea kuitenkaan etukäteen arvioida tarkemmin omaa rooliani kisoissa.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️