Yle julkisti EM-kisojen studiotiiminsä – pudottiko samalla uutisen Markku Kanervan pelaajavalinnoista?

© Kuva: Getty Images

Yleisradio on ilmoittanut lehdistötiedotteessaan tulevien EM-kisojen suomalaisille hyvin tärkeän joukkueen, eli henkilöt, joiden ääniä EM-kisalähetyksissä kuullaan. Sekä selostamossa että studiossa on läsnä hyvin mielenkiintoisia nimiä. Yle televisioi kaikki EM-ottelut, mukaan lukien Huuhkajien pelit.

Listalta pomppaa kenties erityisesti esiin Beneventon keskikenttäpelaajan Perparim Hetemajn nimi. 34-vuotias Hetemaj on yksi vain viidestä suomalaisesta tällä kaudella Euroopan TOP 5 -sarjoissa pelanneesta pelaajasta (muut Bundesliigassa pelaavat Lukas Hradecky, Joel Pohjanpalo, Fredrik Jensen ja Niklas Moisander). Tällä kaudella Hetemaj on pelannut 27 Serie A -ottelua, joista 23 Beneventon avauskokoonpanossa.

”Perpa” lopetti maajoukkueuransa vuosia sitten, mutta on väläyttänyt joskus paluun mahdollisuutta, jos tarvetta ilmaantuisi. Edellisen maaottelunsa keskikenttäpelaaja pelasi jo lokakuussa 2017, joten paluun mahdollisuus on ollut hyvin hypoteettinen. Nyt Hetemaj siis joka tapauksessa EM-kisoissa nähdään, mutta studion puolella. Annettavaa Hetemajlla varmasti on paljon, sillä hän tuntee henkilökohtaisesti erittäin hyvin monet Huuhkajien nykypelaajista.

Hetemajn ohella studioasiantuntijoina nähdään ainakin Erkka V. Lehtola, Marianne Miettinen, Markus Halsti, Antti Pohja ja Maiju Ruotsalainen. Studiojuontajina toimivat Riku Salminen, Sami Laine, Antti-Jussi Sipilä, Petra Manner ja Manu Myllyaho.

Samassa yhteydessä kerrottiin myös Ylen selostajatiimi EM-kisoissa. Historialliset Huuhkajien ensimmäiset arvokisaottelut selostaa Matti Härkönen. Muita selostajia suomenkielisellä puolella ovat Toni Saukkola, Tero Karhu, Velja Engström, Tero Kainulainen ja Mikko Aaltonen. Ruotsiksi otteluita selostavat Christoffer Herberts, Christian Vuojärvi, Kristian Karlsson, Sebastian Backman ja Jonas Lindholm.

Yle näyttää EM-kisoista luonnollisesti suorina lähetyksinä kaikki turnauksen 51 ottelua – sekä suomeksi että ruotsiksi selostettuina. Radiossa kuullaan kaikki Suomen pelit Yle Puheella Jarmo Lehtisen selostamana. Lehtisen kanssa lähetyksiin osallistuu asiantuntija Olli Huttunen.

Kisat starttaavat 11. kesäkuuta Roomassa pelattavalla Turkki-Italia-ottelulla. Huuhkajat päästetään irti heti seuraavana päivänä, lauantaina 12.6., kun Kööpenhaminassa kello 19 alkavassa ottelussa kohdataan Tanska. Huuhkajien lohkon muut ottelut Venäjää (16.6.) ja Belgiaa (21.6.) vastaan pelataan Pietarissa.

Yle aloittaa EM-lähetykset kanavillaan jo ennen varsinaista turnausta. Radiossa on kuultu Huuhkajien Siivillä -ohjelmaa jo tammikuusta lähtien. Ohjelma huipentuu perjantaina 4.6. jopa 12 tunnin erikoislähetykseen. Lähetykseen sisältyy Huuhkajien kenraaliharjoitus Viroa vastaan.

TV:n puolella Yle lähettää 1.6. kuvaa joukkueen julkistamistilaisuudesta. 8.6. ja 10.6. näytetään ennakkolähetykset tulevista kisoista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.