AL: Hu*ra-sanaa käyttänyt Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen puolustautui kohun keskellä ja pahoitteli käytöstään

© Kuva: Pekka Mäntylä

Uutisoimme aiemmin tänään Ilveksen ja HJK:n välisessä Kansallisen Liigan ottelussa tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa tamperelaisten päävalmentaja Mika Lahtinen käytti ala-arvoista kieltä pelitilanteessa.

Ottelua oli reilu tunti takana, kun Ilveksen pelaajlta karkasi pallo haltuunotossa. Lahtinen reagoi tilanteeseen huutamalla: ”Vittu, mikä huora sentään” ja ”Vittu näitä meiän kosketuksia”.

Tapaus on huomioitu Ilveksen ja Kansallisen Liigan sivuilla. Ilves kutsui Lahtisen kielenkäyttöä ”erittäin asiattomaksi ja seuran arvojen vastaiseksi”. Seura kertoi myös, ettei huorittelu kohdistunut tilanteessa kehenkään tiettyyn pelaajaan. Ilves kertoi antaneensa Lahtiselle varoituksen, ja hänen tulee osallistua seuratoimijoille tarkoitettuun Et ole yksin -verkkokoulutukseen.

Kansallinen liiga kertoi tuomitsevansa ”epäasiallisen käytöksen kaikissa muodoissaan”. Palloliiton kurinpito ottaa tapauksen vielä erikseen käsittelyyn.

Lahtinen kommentoi itse tapausta Aamulehdelle . Hän myönsi käyttäneensä sopimatonta kieltä, mutta sanoi, ettei huudahdus ollut kohdistettu kenellekään.

– Olen tosi pahoillani, että käytin sellaista sanaa. Haluan korostaa, ettei sana ollut kohdistettu pelaajalle, vaan noiduin tilannetta. En ole ketään haukkunut.

– Pelaajat ja taustat tietävät kyllä, etteivät sanani olleet tarkoitettu kenellekään pelaajalle. Käsittelimme asiaa maanantaina ja pystymme kyllä jatkamaan tästä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004