Tampereen Ilves ja HJK pelasivat vastakkain Kansallisessa liigassa 29. toukokuuta. Klubi haki pisteet Tampereelta lukemin 3–1 (0–1). Varsinaisten ottelutapahtumien lisäksi huomio on kuitenkin sosiaalisessa mediassa kääntynyt Ilves-valmentajan pahennusta aiheuttaneisiin kommentteihin.

Ruutuun televisioidusta lähetyksestä kuuluu, kuinka 66. peliminuutilla Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen huorittelee. Asiaton huomautus tulee tilanteessa, jossa Ilveksen pelaaja yrittää ottaa Johanna Salmijärven, 27, levityksen vastaan, mutta hänen haltuunottonsa karkaa HJK:n Nea Lehtolalle, 22.

– Vittu, mikä huora sentään, Ilves-valmentaja huutaa ja kääntyy kohti vaihtoaitiota.

Vittu näitä meiän kosketuksia.

Ilves on puuttunut tapaukseen. Se on tiedotteessaan kutsunut kielenkäyttöä ”erittäin asiattomaksi ja seuran arvojen vastaiseksi”. Seura kertoi myös, ettei huorittelu kohdistunut tilanteessa kehenkään tiettyyn pelaajaan.

Seuran mukaan se on käynyt tapauksen läpi joukkueen sisäisesti ja se kertoo valmentajan pyytäneen anteeksi. Valmentajalle Ilves on antanut varoituksen. Hänen tulee osallistua seuratoimijoille tarkoitettuun Et ole yksin -verkkokoulutukseen.

Myös Kansallinen liiga on sanonut tuomitsevansa ”epäasiallisen käytöksen kaikissa muodoissaan”. Palloliiton kurinpito ottaa tapauksen vielä erikseen käsittelyyn.

Sopimaton tunteenpurkaus kuuluu hyvin selvästi Ruutu-palvelun fanikameralähetyksessä. Sen voi kuulla täältä kohdassa 01.33.20.

Muokattu 4.6. klo 11.48: Otsikkoa muutettu, koska valmentajan huorittelua ei voida todistaa, että se kohdistuisi suoraan pelaajaan. Myös päävalmentaja Mika Lahtisen nimi lisätty juttuun.