AS Roman kapteeni ulos EM-kisoista – Italia anonut lupaa pelaajan korvaamiseen

© Kuva: Getty Images

Italian maajoukkue tiedottaa Twitterissä, että se on anonut UEFA:lta lupaa korvata AS Roman kapteeni Lorenzo Pellegrini EM-kisajoukkueessaan. Ensi viikolla 25 vuotta täyttävä Pellegrini loukkaantui Italian keskiviikkoisissa harjoituksissa.

Pellegrini kävi torstaiaamuna magneettikuvauksissa ja pysyy loukkaantumisestaan huolimatta maajoukkueen mukana. Joukkue matkustaa torstaina Roomaan huomenna pelattavaa kisojen avausottelua Italia-Turkki varten.

UEFA:n vastausta odotellessaan Italia on kutsunut EM-joukkueen mukaan Gaetano Castrovillin. Castrovilli on Fiorentinan 24-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on pelannut A-maajoukkueessa toistaiseksi kaksi ottelua. Maajoukkuedebyytissään Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan syksyllä 2019 Castrovilli pelasi vain neljä minuuttia, mutta vajaan parin viikon takaisessa harjoitusottelussa San Marinoa vastaan hän huhki kentällä täydet 90 minuuttia ja syötti kaksi maalia. Italia voitti pelin 7-0.

Pellegrini oli päättyneellä kaudella AS Roman ehdottomia luottopelaajia. Hän teki 47 ottelussa 11 maalia ja antoi yhdeksän maalisyöttöä.

Italian maajoukkueessa keskikenttäpelaaja on pelannut vuodesta 2017 lähtien 17 ottelua, mutta EM-kisat olisivat olleet hänen ensimmäiset arvokisansa.

Tavallisesti UEFA:n säännöt sallivat loukkaantuneiden pelaajien vaihtamisen 48 tuntia ennen maan avausottelua EM-kisoissa. Tuon aikarajan puitteissa vaihdos ei siis enää onnistuisi, mutta koronapandemian vuoksi tänä vuonna vaihdokset sallitaan vielä kunkin maan ensimmäisen ottelun päivänä. Todennäköisesti siis Italiakin luvan vaihdokseen saa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!