Bayernin tähtihankinta oudossa tilanteessa – vanha seura odottaa häntä treeneihin kesäloman jälkeen

© Kuva: Getty Images

Bayern München teki tulevan kauden ensimmäisen pelaajahankintansa jo helmikuussa. Se ilmoitti tuolloin maksavansa ranskalaistoppari Dayot Upamecanon 42,5 miljoonan euron ulosostoklausuulin ja lunastavansa puolustajan itselleen kovimman haastajansa RB Leipzigin riveistä. Upamecanosta tuli samalla bundesliigahistorian neljänneksi kallein hankinta.

Nyt Upamecano on kuitenkin ajautunut kummalliseen tilanteeseen. Hänen sopimustaan nimittäin jatkettiin taannoin kesäkuun lopusta heinäkuun 15. päivään saakka siltä varalta, että koronapandemia pitkittäisi kauden päättymistä. Koska Upamecanoa ei valittu Ranskan EM-kisajoukkueeseen, odottaa Leipzig häntä harjoituksiinsa, kun harjoituskausi kesälomien jälkeen alkaa.

– Sen vuoksi odotamme häntä tämänhetkisen tilanteen perusteella RB Leipzigin harjoituksiin, kun treenikausi alkaa, Leipzigin urheilujohtoon kuuluva Florian Scholz kommentoi.

Leipzigin uuden kauden harjoitukset alkavat 5. heinäkuuta. Koska Leipzig maksaa vielä Upamecanon puolen kuun palkan heinäkuussa, ei hän saa liittyä Bayernin vahvuuteen suunnitelmien mukaisesti heinäkuun alkupuolella.

– Olisi molemmille seuroille järkevämpää, jos Dayot Upamecano aloittaisi harjoituskauden uudessa seurassaan kesätauon jälkeen. Se ei ole kuitenkaan tämänhetkisen sopimustilanteen puitteissa mahdollista, Scholz jatkoi.

– Ei huolta: teemme siinä tapauksessa kaikkemme, että Dayot siirtyy Bayerniin kunnossa 15. heinäkuuta.

Upamecanon puolen kuun palkka on Sport Bildin mukaan noin 200 000 euroa, eikä Bayern München halua sitä maksaa. Bayernissa häntä odottaa tuttu valmentaja, sillä myös RB Leipzigin viime kauden käskyttäjä Julian Nagelsmann vaihtoi ensi kaudeksi Müncheniin.

Lähde: Transfermarkt


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille