Belgialla edessään piinaava odotus tähtiensä pelikunnon suhteen – valmentaja hehkutti Portugalin kaatumista

© Kuva: Getty Images

Belgia eteni neljännen kerran peräkkäin arvokisojen puolivälierävaiheeseen, kun se kaatoi Portugalin sunnuntaina 1-0. Päävalmentaja Roberto Martínez oli mestaruutta puolustaneen Portugalin nujertumisesta hyvin innoissaan, sillä hänen mielestään Portugali tarjosi Punaisille Paholaisille ”kovimman mahdollisen testin”.

– Kyse ei ollut vain siitä, kuinka hyviä me voisimme olla, vaan siitä, miten sopeutuisimme Portugaliin silloin, kun se pelaa parhaimmillaan. Sillä parhaimmillaan sen pitäisi pelata voittaakseen, Martínez sanoi pelin jälkeen Independentin mukaan.

– Siksi Portugali on hallitseva euroopanmestari ja Nations Leaguen voittaja. Heillä on uskomattomasti kokemusta ja he tietävät, millaisina hetkinä vahingoittaa vastustaja. Mekin keskityimme uskomattomasti ja puolustimme todella hyvin. Teimme erittäin hienon maalin.

– Kun hallinta siirtyi toisella puoliajalla koko ajan enemmän Portugalille, meidän täytyi osoittaa uskomatonta mielenlaatua. Kaikessa oli kyse kurinalaisuudesta ja taktisesta lujuudesta. Emme menettäneet keskittymistä edes vaikeina hetkinä. Ottaen huomioon sen, miten Portugali painosti loppua kohti, olen uskomattoman tyytyväinen.

– Tätä voittava joukkue tarvitsi. Tunnemme omat lahjamme, mutta tänään näytimme kaikkia muitakin elementtejä. Tämä oli meille suurin mahdollinen testi.

Vastus ei helpotu puolivälierissäkään, sillä seuraavaksi Belgia kohtaa Italian, joka ei ole hävinnyt 31 maaotteluun, ja on voittanut viimeiset 12 otteluaan päästämättä maaliakaan. Itävallan Italia kaatoi neljännesvälierissä tosin vasta jatkoajan jälkeen.

Belgialla on nyt edessään levoton odotus sen suhteen, ovatko sen tähtipelaajat Kevin De Bruyne ja Eden Hazard Italiaa vastaan pelikunnossa. De Bruyne sai avausjakson lopulla nilkkavamman João Palhinhan taklauksen seurauksena, ja Hazard kärsi myöhemmin lihasvamman ja pyysi vaihtoa.

– Tarvitsemme 48 tuntia tietääksemme loukkaantumisten vakavuuden. Matkustamme takaisin Belgiaan ja kuvautamme vammat huomenna, Martínez kertoi.

Portugalin valmentajan Fernando Santosin mielestä hänen joukkueensa ei ansainnut tappiota.

– Minusta tulos on epäoikeudenmukainen, mutta tätä on jalkapallo. Jos teet maalin, voit voittaa. He tekivät, me emme, Santos totesi.

– Ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta pelaajani pelasivat hyvällä asenteella ja yrittivät hyökätä. Me halusimme palloa. Lauoimme 29 kertaa, mutta emme tehneet yhtään maalia. Belgia laukoi kuusi kertaa, ja vain kerran kohti maalia, mutta voitti.

– Osuimme tolppaan ja olimme jatkuvasti vaarallisia, mutta pallo ei suostunut menemään maaliin. Me pidimme päämme pystyssä ja uskoimme, että voisimme kääntää pelin, mutta tätä on jalkapallo. Joskus olemme voittaneet vähemmilläkin maalipaikoilla.

– Olemme erittäin pettyneitä. Luulimme, että voisimme yltää finaaliin ja voittaa – se oli asenteemme. Jotkut pojista itkevät pukukopissa, mutta voimme yhä voittaa lisää mestaruuksia. Nyt katsomme MM-kisoja kohti.

Pettynyt oli myös Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo, joka huikkasi ottelun jälkeen Belgian maalivahti Thibaut Courtois’lle Belgian ”olleen onnekas”.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️