Belgialla sairastuvalta hyviä ja huonoja uutisia Suomi-ottelun alla – kokenut kolmikko aloittaa Huuhkajia vastaan

© Kuva: Getty Images

Belgian laitahyökkääjä Thorgan Hazard ei pelaa maanantaina Suomea vastaan, kun joukkueet kohtaavat EM-kisojen lohkovaiheen päätöspelissään

Hazard, 28, loukkasi polveaan torstaina Tanskaa vastaan tehtyään Belgian tasoitusmaalin 2-1-voitossa. Hän ei harjoitellut lauantaina ollenkaan muun joukkueen mukana, ja sunnuntaina Belgian riveistä vahvistettiin, että Hazard ei matkusta Pietariin, jossa Suomi-ottelu pelataan. Belgian joukkue matkusti välipäiviksi kotimaahansa, josta se jatkaa matkaansa Venäjälle.

Belgian päävalmentajalla Roberto Martínezilla oli lehdistötilaisuudessaan myös hyviä uutisia loukkaantumisrintamalta. Hän vahvisti, että kokeneet tähtipelaajat Axel Witsel, Kevin de Bruyne ja Thorgan Hazardin isoveli Eden Hazard ovat aloitusvihellyksestä lähtien mukana Huuhkajia vastaan.

Kolmikko on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista. Witselin, 32, kausi päättyi jo tammikuussa akillesvammaan, mutta hänet valittiin mukaan kisaryhmään ja hän pelaa Suomea vastaan turnauksen toisen pelinsä. Tanskaa vastaan Witsel otettiin kentälle viimeisen puolituntisen ajaksi.

De Bruyne, 29, joutui viime kuussa jättämään Mestarien liigan loppuottelun kesken törmättyään Chelsean toppariin Antonio Rüdigeriin. Sairaalassa hänellä todettiin nenä- ja silmäkuoppamurtuma. De Bruyne huilasi Belgian ensimmäisen pelin Venäjää vastaan, mutta tuli vaihdosta sisään Tanska-ottelussa ja oli mukana joukkueensa kummassakin maalissa syöttäen ensimmäisen ja tehden itse toisen.

Eden Hazardilla, 30, on takana jo kaksi loukkaantumisten sävyttämää vuotta Real Madridissa, mutta Belgian maajoukkuekippari sai kutsun kisoihin, vaikka pelasi tällä kaudella Los Blancosin kanssa alle 900 minuuttia. Hazard pelasi Belgian kahdessa aiemmassa lohkopelissä yhteensä 49 minuuttia ja syötti de Bruynen osuman Tanskaa vastaan.

– Eden, Kevin ja Axel aloittavat Suomea vastaan, koska meidän on katsottava, missä kunnossa he ovat ja kauanko he pystyvät pelaamaan, sanoi Martínez The Athleticin mukaan.

– Tämä on meille mahdollisuus venyttää heidän pelikuntoaan maksimitasolle.

Belgia on jo varmuudella jatkossa, ja sille riittäisi lohkovoittoon tasapeli Suomesta. Huuhkajat olisi varmuudella jatkossa voitolla, tai tasapelillä, jos Venäjä häviää Tanskalle. Suomi on kirjoitushetkellä lohkokolmosten vertailussa kolmantena.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!