Belgian ex-maajoukkuepelaaja haukkui Huuhkajat maan rakoon – Suomen koko topparikolmikko joutui tulilinjalle: ”Kääntyy kuin puskutraktori”

© Kuva: Getty Images

Kellekään ei pitäisi olla epäselvää sen paremmin Belgiassa kuin Suomessakaan, että FIFA-rankingin ykkönen Belgia lähtee selvänä suosikkina Huuhkajien maanantaiseen kohtalonotteluun EM-kisojen alkulohkossa B (otteluennakon voi lukea täältä). Harvemmin korrektissa jalkapallomaailmassa ladataan kuitenkaan niin suoran tylyä arviota vastustajista kuin Belgian entinen maajoukkuepelaaja Gert Verheyen tykitti Het Nieuwsbladissa.

50-vuotiaan Verheyenin mukaan Suomi on yhdessä Pohjois-Makedonian kanssa EM-kisojen huonoin joukkue. Hän kertoo Suomen nauttivan edellisten kisojen Islannin tavoin ”tiettyä sympatiaa”, mutta jalkapalloilullisesti Huuhkajilla on hänen mielestään vaikeaa.

– Heidän päätaktiikkansa on lähettää pallo kahdelle hyökkääjälle niin nopeasti kuin mahdollista. Ongelma on, että 5-3-2 -taktiikalla ja matalalla prässillä he hyökkäävät usein alivoimaisina. Lisäksi Suomelta nähdään paljon huonoa pallokontrollia ja liikaa huonoja syöttöjä, Verheyen tylytti.

– Suomi ei pysty pitämään palloa tarpeeksi pitkään edetäkseen joukkueena.

Erityisen piikikäs Verheyen oli arvioidessaan Suomen topparikolmikkoa. Olkoonkin, että Suomen verkkoon on tehty kahdessa ottelussa vain yksi maali.

– Heidän jalkapalloilullinen heikkoutensa näkyy etenkin takalinjoilla. Puolustajat pystyvät vielä juoksemaan katkoihin, mutta pallollisina 33-vuotias (JoonaToivio ja Daniel (O’Shaughnessy) ovat erittäin heikkoja.

– Sama pätee 33-vuotiaaseen Paulus (Arajuureen). Hän näyttää aivan puskutraktorilta. Hän myös kääntyy kuin puskutraktori. Jos Suomen puolustukselle lyö painetta, he menettävät pallon, Verheyen ennusti.

Koko seurajoukkueuransa Belgiassa pelannut Verheyen pelasi uransa aikana 50 A-maaottelua. Hyökkääjänä pelannut Verheyen edusti maataan kaksissa MM- ja yksissä EM-kisoissa.

Lähde: Voetbalkrant