Portugali ja Saksa kohtasivat lauantai-iltana EM-kisojen huippuottelussa Münchenin Allianz Arenalla.

Saksa hallitsi kenttätapahtumia täysin ottelun alussa ja Portugali joutui puolustuskannalle.

Saksa sai pallon maaliin jo kuuden minuutin kohdalla, mutta maalijuhlat päättyivät lyhyeen. VAR-tarkastuksen jälkeen Robin Gosensin tekemä maali hylättiin niukan paitsion vuoksi.

GOAL

@goal
Germany thought they had the perfect start 😩

#EURO2020 | #GER #POR

Portugali oli kuitenkin ollut alussa tehokkaampi. Se käytti ensimmäisen maalipaikkansa hyödykseen.

Diogo Jota ja Cristiano Ronaldo pääsivät karkuun kesken Saksan myllytyksen. Jota tarjoili Ronaldolle avopaikan, eikä maalitykki erehtynyt.

William Hill

@WilliamHill
Cristiano Ronaldo is the first player in European Championship history to score 3+ goals in three different tournaments:

✅ 2012
✅ 2016
✅ 2020

The man sets records in his sleep. 😤

Saksa nousi kuitenkin avausjakson lopulla vielä tasoihin ja ohi Portugalin kahdella omalla maalilla.

Toisella jaksolla Saksa osui kahdesti, Portugali kerran, joten loppulukemat kirjattiin kotiyleisönsä edessä pelanneen Saksan hyväksi maalein 4-2.

Kuolemanlohkoksikin nimetyn F-lohkon viimeiset ottelut pelataan ensi viikon keskiviikkona. Tuolloin lohkokärki Ranska kohtaa Portugalin ja Saksa lohkojumbo Unkarin.

Artikkelia muokattu 19.6. kello 21:06 – päivitetty lopputulos