EM-kisojen ennakkosuosikille Ranskalle turhauttava tulos – Unkari sai niistettyä tasapelin

© Kuva: Getty Images

Hallitseva maailmanmestari ja EM-kilpailujen ennakkosuosikki Ranska jäi lauantain ensimmäisessä ottelussa 1–1-tasapeliin Unkaria vastaan.

Hellesäässä käydyn ottelun ensimmäistä puoliskoa hallitsi Ranska, ja Karim Benzema sekä Kylian Mbappé pääsivät lähelle maalintekoa. Les Bleusin peli sekavoitui kuitenkin hieman juomatauon jälkeen.

Lisäajalla Unkari meni jopa johtoon, kun Attila Fiolan ja Roland Sallain yhteispeli päättyi Fiolan maaliin. Päästetty maali oli Ranskan ensimmäinen yli 500 minuuttiin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ranska nousi toisella jaksolla vielä rinnalle. 66. minuutilla Mbappé kuljetti pallon rangaistusalueelle ja lähetti pelivälineen kohti keskustaa. Unkarin Willi Orban pääsi väliin mutta ohjasi pallon suoraan Antoine Griezmannille, joka painoi vastustamattoman maalin.

Ranskalla on nyt kasassa neljä pistettä kahdesta ottelusta, Unkarilla yksi. Portugali ja Saksa pelaavat samassa lohkossa toisiaan vastaan noin 45 minuutin päästä. Saksa tarvitsee kipeästi pisteitä, Portugali voisi voitolla varmistaa paikkansa pudotuspeleissä.