Englantilaisikoni Ian Wright ja Skotlannin entinen tähtipelaaja Graeme Souness antoivat kumpikin kovaa kritiikkiä Gareth Southgaten miehistölle perjantai-illan EM-ottelun jälkeen.

Aloitettuaan EM-lopputurnauksensa niukalla 1–0-voitolla Kroatiaa vastaan, jäi Englanti maalittomaan tasapeliin Skotlannin isäntänä Wembley Stadiumilla.

Wright oli ”nolostunut” selvänä ennakkosuosikkina pidetyn Englannin aneemisesta esityksestä ja kyseenalaisti Southgaten pelaajavalintoja.

– Pelaajavaihdot hämmensivät minua. En tiedä mitä ajatella niistä, totesi Wright ITV:lle.

– Miksi hän otti Phil Fodenin pois kentältä? Hän ei missään nimessä olisi pitänyt joutua vaihtoon tänään. Se oli todella harmillista nähtävää.

– Penkille jäi esimerkiksi Jadon Sancho, joka on takonut 16 maalia ja 20 maalisyöttöä tällä kaudella. Meidän olisi pitänyt luoda peliä, eikä hän päässyt edes kentälle.

– Voimme toki puhua Harry Kanesta ja hänen maalipaikoistaan, mutta luommeko me oikeasti tarpeeksi?

– Meidän pitäisi olla ennakkosuosikkeja tämän turnauksen voittajiksi, mutta olin nolostunut joukkueemme puolesta tänään.

[readmore from=EM-kisat]

Englannin kahden ensimmäisen ottelun perusteella ”jalkapallo ei ole tulossa kotiin”, totesi puolestaan Souness.

– Ensinnäkin mitä Kaneen tulee, on hän osoittanut tekevänsä maaleja säännöllisellä tahdilla tällä tasolla. Jos näin ei kuitenkaan käy tässä kilpailussa, ei joukkue etene kovin pitkälle.

– Kun menemme takaisin Venäjän MM-kisoihin, hänen maalinsa veivät joukkueen juuri niin pitkälle kun se eteni. Jos Kane ei suoriudu, on se Englannille merkittävä ongelma.

– Jalkapallo ei ole tulossa kotiin, ei ainakaan tällä pelitavalla.