Chelsean riveissä Mestarien liigan voittoa kuluneella kaudella juhlinut Mason Mount tekee arvokisadebyyttinsä sunnuntaina, kun Englanti kohtaa EM-avauksessaan Kroatian.

22-vuotias Mount on noussut raketin lailla huipulle. Vielä kaksi vuotta sitten hän pelasi Englannin Mestaruussarjaa Derbyssä ja tuskin osasi tuolloin edes haaveilla EM-kisoissa pelaamisesta – ainakaan näin lyhyellä aikataululla.

Mount on päässyt jo tämän vuoden puolella toteuttamaan yhden unelmistaan, kun hän kohtasi Mestarien liigan välierissä suuren idolinsa, Luka Modricin.

– Hän on aina ollut pelaaja, jota olen katsonut ylöspäin. Siitä asti kun hän oli Valioliigassa Tottenhamissa, olen seurannut häntä hyvin tarkasti, Mount sanoi toimittajille.

– Häntä vastaan pelaaminen oli outoa. Olin katsonut hänen pelejään niin paljon, että tuntui kuin olisin tiennyt ennalta mitä hän tulee tekemään.

Mount sai tuolloin myös idolinsa paidan, seurakaveri Mateo Kovačićin hienoisella avustuksella.

– Puhuin Kovačićin kanssa ennen ensimmäistä peliä ja kysyin, voisinko saada hänen (Modric) paitansa myöhemmin. Sain sen ensimmäisessä pelissä, mutta en tuolloin antanut omaani, Mount kertoo huhtikuun tapahtumista.

– Toisen pelin jälkeen hän tuli luokseni, sanoi haluavansa minun pelipaidan ja toivotti onnea tuleviin peleihin. Se oli melko hullua!

Sky Sports News

@SkySportsNews
Mason Mount 🤝 Luka Modric

The #ENG midfielder is looking forward to going head-to-head with the former Spurs man on Sunday