Kuka Huuhkajista on paras mölkyssä? Entä kuka korttipöydän kuningas? – Fredrik Jensen ja Teemu Pukki kertoivat EM-leirin kiivaista kilpailuista

© Kuva: Juha Tamminen

Fredrik Jensen kertoi Huuhkajien lauantaisessa lehdistötilaisuudessa siitä, miten joukkueen pelaajat viettävät vapaa-aikaansa EM-leirin aikana. Pelaajat ovat olleet koronakuplassaan jo kuukauden ajan, mikä on luonnollisesti aiheuttanut pientä koti-ikävää.

– Totta kai nyt, kun on ollut neljä viikkoa yhdessä jätkien kanssa, niin joskus on vain parempi viettää aikaa omassa hotellihuoneessa, myönsi Jensen.

– Mutta hyvin on mennyt tähän asti, vaikka kaikki varmasti kaipaavat perhettään, tyttöystäviään, vaimojaan ja lapsiaan. Ei tämä maailman helpointa ole, mutta tässä sitä nyt ollaan. Olisi kiva olla kuplassa vielä vähän pidempäänkin.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Yksi tila Huuhkajien hotellista on omistettu täysin vapaa-ajanviettoa varten. Tilasta löytyvät mahdollisuudet pelata esimerkiksi pingistä, korttia, shakkia, sekä seurata EM-kisoja isolta screeniltä.

– Jotkut pelaavat pingistä, korttia ja shakkia. Aika moni pelaa pleikkaria. Lopulta kaikki tekevät vapaa-ajalla juuri sitä mitä itse haluavat. Jos haluaa lukea kirjan, voi lukea kirjan. On tehtävä mikä itsestä tuntuu parhaalta, kehotti Jensen.

– Aktiviteetteja löytyy kyllä ja se puoli on hoidettu täällä hienosti. Täällä ei tule tylsää, vaikka välillä se olisikin ihan kiva päästä pois itse hotellialueelta.

– Myös EM-kisapelejä on kiva katsella jos vapaata on. Siellä hotellissa on sellainen suuri Lounge-alue, jossa on iso TV. Muiden maiden matseja on muutenkin kiva katsella ihan vain sillä silmällä, että miten ne pelaavat. Veikkaan jokaisen seuranneen näitä kisoja aiemminkin, joten ei mikään ole muuttunut.

Kun Jenseniltä kysyttiin, tuleeko kenenkään tietyn pelaajan tai valmentajan seuraa välteltyä vapaa-ajan alkaessa, antoi Augburgin hyökkääjä hyvin perustellun vastauksen.

– Kenet mä nyt heittäisin bussin alle, naurahti Jensen.

– Sanotaan nyt vaikka näin, että joskus ne Riven (Markku Kanervan) palaverit ovat aika pitkiä… Eli silloin kun on vapaa-aikaa, niin antaa hänen olla rauhassa ja valmistautua siihen seuraavaan palaveriin.

Pukki paras pokerissa?

Jenseniltä arvuuteltiin myös, kuka Huuhkajien pelaajista on haka missäkin lajissa. Jensenin mukaan esimerkiksi korttipelit ovat joukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukin vahvuus.

– Kortinpeluu on Temen heiniä, totesi Jensen ja osoitti vierellään istuvaan Pukkiin.

– Voin myös kertoa, että eilen Tim Sparv voitti mölkyssä. Frisbeegolfin taitaa viedä nimiinsä Joona Toivio.

– Käynnissä ovat myös kisat shakissa ja biljardissa. Varmaan Lukas Hradecky johtaa shakkia. Jos olen väärässä, niin tulee varmaan sanomista.

Tässä kohtaa Pukki puuttui peliin laittaakseen faktat kuntoon.

– Mun käsittääkseni Luke ei johda shakkia. Ainakin itse olen kuullut, että Joel Pohjanpalo on voittanut Luken shakissa. En tiedä sen enempää, virnuili Pukki.

Robert Taylor taitaa puolestaan olla ykkönen pingiksessä ja korttiringissä itsellä ei oikeastaan mene hyvin. Thomas Lam on aika kova korttipeleissä.