HJK-puolustaja loisti Veikkausliigassa – huikea vuoden katko ja loistokas läpisyöttö

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kolme ottelua, jossa kussakin nähtiin yksi maali. Illan ehdottomiin hahmoihin kuului 26-vuotias HJK-toppari Miro Tenho, jolta nähtiin kaksi loistokasta suoritusta, kun sarjakärki haki pisteet IFK Mariehamnin kotikentältä.

Kaikkein komein peliteko nähtiin 60. minuutilla, kun kotijoukkue IFK Mariehamnin Alan Henrique sai todellisen avopaikan Elias Mastokankaan laukauksen paluupallosta. Edessä häämötti vain tyhjä maali, mutta jostain takaa tilanteeseen tupsahti vielä Miro Tenho, joka teki ehkä koko kauden näyttävimmän katkon. Tällaiset ovat suorituksia, joita puolustajien sopii antaumuksella tuulettaa – ja niin Tenho tekikin. Tilanne oli tässä vaiheessa vielä 0-0.

Jakob [maalivahti Tånnander] ja Miro antoivat meille saumat nollapeliin, HJK:n valmentaja Toni Koskela kehui pelin jälkeen HJK:n kotisivuilla. Tånnander torjui ottelussa viisi kertaa.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Tenho teki toisen ratkaisevan suorituksen, kun hän katkaisi IFK Mariehamnin syötön ja tarjoili keskialueelta täydellisen läpisyötön viime kauden maalikuninkaalle Roope Riskille, joka oli vielä vähän aikaa sitten Huuhkajien EM-kisoihin valmistautuvalla leirilläkin mukana. Riski viimeisteli kauden kolmannen maalinsa ja nousi maalipörssin kärkeen yhdessä viiden muun pelaajan kanssa.

HJK:lle voitto oli seitsemäs kauden kahdeksasta pelistä, ja se johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen Interiä.

Kuopiossa oman tähtihetkensä koki vasta 20-vuotias Axel Vidjeskog. Jarosta Kuopioon värvätty Vidjeskog pelasi uransa kuudetta veikkausliigaottelua, ja viimeisteli upealla kaukolaukauksella pääsarjauransa ensimmäisen maalin. Se riitti KuPS:n 1-0-voittoon sarjassa toisena olevasta Interistä.

Vaikka futisväen huomio keskittyy ymmärrettävästi myös käynnissä oleviin EM-kisoihin, todisti Vidjeskogin huikeaa maalia paikan päällä veikkausliigakauden tähänastinen ennätysyleisö, 2 754 katsojaa.

Seinäjoella SJK kaatoi Ilveksen samoin tutuin 1-0-numeroin. Ainoan maalin puski 78. minuutilla verkkoon kolumbialaispuolustaja Cristhian Valencia.