Hu*ra-sanaa käyttänyt Mika Lahtinen ei valmenna Ilveksen seuraavassa pelissä – tapaus Palloliiton käsittelyssä

© Kuva: Pekka Mäntylä

Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen ei ole sunnuntaina mukana, kun joukkue pelaa Kansallisessa Liigassa KuPS:n vieraana, kertoo tamperelaisseura sivuillaan.

Syynä tähän ovat edellisen kierroksen HJK-ottelun tapahtumat, jotka ovat Palloliiton kurinpitovaliokunnan käsittelyssä. Ottelua oli reilu tunti takana, kun Ilveksen pelaajalta karkasi pallo haltuunotossa. Lahtinen reagoi tilanteeseen huutamalla: ”Vittu, mikä huora sentään” ja ”Vittu näitä meiän kosketuksia”.

Lahtinen on pahoitellut kielenkäyttöään, mutta hän halusi korostaa, ettei huudahdus ollut kohdistettu pelaajalle.

Ilves kutsui omassa tiedotteessaan Lahtisen kielenkäyttöä ”erittäin asiattomaksi ja seuran arvojen vastaiseksi”, mutta myös seura sanoi, ettei huorittelu kohdistunut tilanteessa kehenkään tiettyyn pelaajaan. Ilves on myös antanut Lahtiselle varoituksen, ja hänen tulee osallistua seuratoimijoille tarkoitettuun Et ole yksin -verkkokoulutukseen.

Kansallinen liiga kommentoi tapausta tuomitsemalla ”epäasiallisen käytöksen kaikissa muodoissaan”.

Ilves ry:n puheenjohtaja Kari Pansio kertoi MTV Urheilulle, että Lahtinen saa jatkaa tehtävässään ja että Ilves aikoo noudattaa Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöstä.

Ilves on aloittanut kautensa Kansallisessa Liigassa yhdellä tasapelillä ja viidellä tappiolla. Sunnuntain vastustaja KuPS on sarjan piikkipaikalla kerättyään kahdeksasta ottelusta yhteensä 22 pistettä.

Tamperelaisten päävalmentajana ottelussa toimii valmentaja Juhana Sirviö yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Tiedotteessaan Ilves toteaa, että ”joukkue toivoo keskittymis- ja työrauhaa otteluun.”

LUE MYÖS:


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004