Uutisoimme aiemmin tänään Ilveksen ja HJK:n välisessä Kansallisen Liigan ottelussa tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa tamperelaisseuran päävalmentaja Mika Lahtinen käytti ala-arvoista kieltä pelitilanteessa.

Toisella puoliajalla Ilveksen pelaajalta karkasi pallo haltuunotossa, mikä antoi HJK:lle tilaisuuden hyökätä vastaan. Kentän laidalla seissyt Lahtinen reagoi tilanteeseen huutamalla: ”Vittu, mikä huora sentään” ja ”Vittu näitä meiän kosketuksia”.

Tapaus on kuohuttanut pitkin päivää uutisissa ja sosiaalisessa mediassa. Se herätti huomiota myös Ruotsissa, jossa Fotbollskanalen otsikoi uutisen seuraavasti: ”Skandaali Suomessa – valmentaja huusi ”huora” omalle pelaajalleen”.

LUE MYÖS: AL: Hu*ra-sanaa käyttänyt Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen puolustautui kohun keskellä ja pahoitteli käytöstään

Ilves itse kertoi antaneensa Lahtiselle varoituksen. Tämän lisäksi hänen tulee osallistua seuran työntekijöille tarkoitettuun Et ole yksin -verkkokoulutukseen. Useat ovat kuitenkin vaatineet Lahtiselle kovempaa rangaistusta.

Juhavaltteri Salminen

@jvsalminen
En sano näin usein, mutta tämä on sellainen tempaus, ettei pitäisi olla mitään muuta vaihtoehtoa kuin siirtää valmentaja pois tehtävistään. Kyllä ei ole mitään sijaa jalkapallossa tällaisella.

SuomiFutis

@SuomiFutis
Käsittämätöntä vuonna 2021! Ilveksen valmentaja huoritteli pelaajaansa suorassa lähetyksessä

bit.ly/3fPtgry

#KansallinenLiiga

Tommi Seppälä

@TommiSeppala

Tommi Seppälä

@TommiSeppala
Se, miten päävalmentaja ja Ilves tätä ulos ovat hoitaneet, on täysi fiasko. Ylimielistä ja kuulijakuntaa pidetään täysinä idiootteina. Tämä on tätä Lahti2001-osastoa: ”Anteeksi, kun jäimme kiinni.”

Toivo lepää @Palloliitto ssa. Toivottavasti sanktio on sellainen, että tuntuu.
On häpeällistä, miten Ilves on valinnut huoritelleen valmentajan puolen. Tällaiselle vihapuheelle ei pitäisi olla Suomessa 2021 tilaa. Se pitäisi tehdä kerrasta selväksi.

Millaista Suomea/jalkapalloa/Ilvestä halutaan rakentaa? Hävetkää!

@Palloliitto toivottavasti näyttää eteen.

Juha Teuroxosxi

@teurojuh
Eipä seuralle jää montaa vaihtoehtoa. Valmentaja ei oikein voi jatkaa tuollaisen kommentin jälkeen tehtävässään.

SuomiFutis

@SuomiFutis
Käsittämätöntä vuonna 2021! Ilveksen valmentaja huoritteli pelaajaansa suorassa lähetyksessä

bit.ly/3fPtgry

#KansallinenLiiga

Ilveksen mukaan Lahtisen huorittelu ei myöskään kohdistunut tilanteessa kehenkään tiettyyn pelaajaan. Sosiaalisessa mediassa seuran ja valmentajan selittelyt eivät kuitenkaan vakuuttaneet.

Pietro not X-rated

@AccountRealPete

Jarkko Laitamaa

@jarlaita
Lada on itsekseen purkautunut eikä kellekään pelaajalle?? Eikä muka kirosanaa edes saa suustaan? Mitä toi Ry:n puheenjohtaja nyt oikeen sönkkää..
Miten tää tiedottaminen eri tahoilla voi olla näin vaikeeta vuonna 2021? Nyt kaivetaan kuoppaa vaan syvemmäksi noilla lausunnoilla.
Jumalauta, se on nauhalla kaikki! Uskomatonta että edes koetetaan puolustella tai hakea hyväksyntää!!

Jyri Keränen

@jyri_keranen

MARIA HUNTINGTON

@mhuntingtonn
Tässä puhutaan aika isosta ongelmasta. Kenellekkään ei saisi puhua noin. Ja kyseessä vielä 17-vuotias pelaaja. Käsittämätöntä. #KansallinenLiiga #naistenjalkapallo #jalkapallo

Lari Vesander

@LariVesander
Jos valmentaja huorittelee oman joukkueen 17-vuotiasta pelaajaa kesken ottelun, niin en halua edes tietää, millaista kieltä käytetään esimerkiksi harjoituksissa. Tällainen ei yksinkertaisesti kuuluu jalkapalloon eikä mihinkään urheiluun tai valmentamiseen.
is.fi/urheilu/art-20…
Keneltä hän anteeksi pyysi, jos ei kerta pelaajaan kohdistunut? Onko tyypillinen "jos joku loukkaantui, niin kai mää voin pyytää anteeksi...jos siis ehkä loukkasi jotain..."

Uskoisin että lisärangaistuksia on tulossa. Syytä olisi.

Ilves forever! ❤️🌈

Monsterimonni

@monsterimonni

Mikko Ruoho

@MikkoRuoho
Eihän tällaisissa tapauksissa ole oikeasti kuin yksi vaihtoehto. Sääli, ettei Ilveksellä ollut selkärankaa.
Mietin tilannetta tyttölapsen isänä. Jos joku huutais omalle 17v tytölle (viellä oma valmentaja) huora niin... no en kirjota mitä mielessä liikkuu.

Noora Toivo

@nooratoivo
”Vittu mikä h***ra sentään.” Millainen valmentaja huorittelee kentän laidalla omia pelaajiaan? Ja millaista mahtaa olla meno sitten siellä harjoituksissa ja pukukopissa? #vuodenvalmentaja #kansallinenliiga #jalkapallo

Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Jani Honkavaara puolestaan ymmärsi Lahtisen selityksen siitä, ettei hänen huudahduksensa ollut kohdistettu kenellekään. Honkavaara kertoi kuulleensa samanlaista puhetta joskus pelaajiltaan.

Jani Honkavaara

@HonkavaaraJani

Lari Vesander

@LariVesander
Jos valmentaja huorittelee oman joukkueen 17-vuotiasta pelaajaa kesken ottelun, niin en halua edes tietää, millaista kieltä käytetään esimerkiksi harjoituksissa. Tällainen ei yksinkertaisesti kuuluu jalkapalloon eikä mihinkään urheiluun tai valmentamiseen.
is.fi/urheilu/art-20…
is.fi

Skandaali tallentui tv-kuviin – valmentaja käytti törkeää kieltä Tampereella: ”Erittäin asiatonta”

Ilveksen naisten edustusjoukkueen valmentaja käytti erittäin asiatonta ja seuran arvojen vastaista kieltä.

Konteksti käyttää sanaa ”huora” on ollut erittäin huono, mutta minullakin on ja on ollut joitakin pelaajia, jotka ovat käyttäneet tuota sanaa huonosta suorituksesta. Siksi uskon tuon Lahtisen selityksen, mutta kirosana on kirosana erityisesti väärässä paikassa lausuttuna.

Jani Honkavaara

@HonkavaaraJani

Lari Vesander

@LariVesander
Tämän selityksen uskominen on äärimmäisen vaikeaa jo lauserakenteen takia (vrt. v***u mikä idiootti). Mutta vaikka sen uskoisi, niin jokaisen seuran tehtäviin pääsevän pitää ymmärtää, että sitä sanaa ei voi käyttää tuossa ympäristössä tai yhteydessä. Ei millään verukkeella.
Täysin samaa mieltä, että sitä ei saisi käyttää. Mutta lauserakenne ei sinänsä todista mitään: ”v***u mikä paska” kuulostaa jo siltä, että manailu kohdistuu suoritukseen. Uskon, että Lahtinen on oppinut läksynsä.