Huuhkajien EM-avausvastustaja Tanska nousi tasapeliin Saksaa vastaan – vain kaksi tappiota vajaassa kolmessa vuodessa

© Kuva: Getty Images

Suomen EM-kisojen avausvastustaja Tanska nousi 1-1-tasapeliin Innsbruckissa pelatussa harjoitusottelussa Saksaa vastaan. Molemmat maalit syntyivät ottelun toisella puoliajalla. Florian Neuhaus vei Saksan johtoon 48. minuutilla, mutta Tanska nousi tasoihin 71. minuutilla, kun Christian Eriksen vapautti upealla läpisyötöllä Yussuf Poulsenin maalintekoon.

Saksa hallitsi peliä, ja voitti tilaston maalintekoyrityksistä 16-5. Laukaukset maalia kohti Saksa voitti 5-1, joten 99. A-maaottelunsa pelanneelle Manuel Neuerille ei kirjattu ottelussa ainuttakaan torjuntaa.

Saksan kokoonpanossa huomionarvoista oli, että Thomas Müller ja Mats Hummels pelasivat ensi kertaa maajoukkueessa sitten vuoden 2018. Müller ja Hummels siirrettiin maajoukkueesta syrjään – yhdessä Jérôme Boatengin kanssa – nuorennusleikkauksen nimissä, mutta päävalmentaja Joachim Löw kutsui toukokuussa kaksikon takaisin, ja mukaan EM-kisajoukkueeseen. Sekä Müller että Hummels pelasivat Tanskaa vastaan täydet minuutit.

Saksa hallitsi peliä, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. Serge Gnabry laukoi avausjaksolla maalipuihin, ja 101. maaotteluaan pelannut puski kerran hyvästä paikasta suoraan päin maalivahti Kasper Schmeichelia. Saksan joukkueesta puuttui yhä neljä Mestarien liigan loppuottelussa pelannutta pelaajaa sekä koronatartunnastaan toipuva Toni Kroos.

Tanska kohtaa kisojen kenraaliharjoituksessaan sunnuntaina Bosnia ja Hertsegovinan, ja Saksa maanantaina Latvian. Suomi ja Tanska mittelöivät EM-avauksessaan 12. kesäkuuta.

Maailmanrankingin sijalla 12 oleva Tanska on hävinnyt vain kaksi ottelua syyskuun 2018 jälkeen. Molemmat tappiot tulivat viime syksynä Belgiaa vastaan Nations Leaguessa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille