Huuhkajilla selvä tavoite jatkopaikan kohtalon ratkaisevassa Belgia-ottelussa – Kanerva: ”Siihen tähtäämme”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat hävisi keskiviikkona Venäjälle Pietarissa 0-1. Lue otteluraportti täältä.

Tanska-voiton myötä kolmessa pisteessä oleva Suomi pelaa lohkovaiheen viimeisen ottelunsa ensi maanantaina Belgiaa vastaan.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva käväisi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Joel Pohjanpalo vei Huuhkajat johtoon jo neljännen minuutin puskumaalillaan, mutta osuma hylättiin paitsiona.

– VAR tuli mukaan. Minä ja moni muukin penkillä oltiin aika varmoja että se oli maali. Valitettavasti nyt kävi näin. Ehkä Venäjä oli sen maalin verran parempi. Olin tyytyväinen siihen, että saatiin enemmän maalipaikkoja luotua kuin Tanskaa vastaan. Ei saatu viimeisteltyä niistä. Puolustuspeliin olin suht koht tyytyväinen. Maali oli huonosti puolustettu. Venäjä pelasi odotetunlaisesti. Tuli keskityksiä ja hässäkkää maalille.

Kanerva otti Teemu Pukin vaihtoon 75. minuutilla. Kanerva muistutti Pukin kärsineen loukkaantumisesta kisojen alla.

– Pitää miettiä, mikä Teemun tausta oli kisojen alla. Haettiin nopeutta vaihtojen kautta. Nopea pelaaja Lappalainen sinne. Myös prässipeliin tuoreita jalkoja. Oli tarkoitus saada prässättyä aggressiivisemmin Venäjän pelin avaamista. Joni Kauko otettiin sisään. Schüllerillä alkoi pohkeet krampata.

– Mietittiin, miten saadaan hyökkäysvoimaa sisään. Soiri Raitalan tilalle wingbackiksi, hyökkäävämpi pelaaja. Ja sitten vielä Jensen ja muutettiin ryhmitystä. Oli tarkoitus päästä prässäämään vielä vahvemmin heidän kolmea toppariaan. Varmaan lopussa huomasitte kun aika alkoi käydä vähiin, niin nostettiin Arajuuri kärkeen voittamaan pääpalloja.

Piste Belgia-ottelusta veisi Huuhkajat hyvin lähelle jatkopaikkaa – olisi se sitten lohkokakkosena- tai kolmosena.

– Se on nyt tavoite. Tähän peliin tavoite oli voittaa tai ainakin piste saada. Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Pelitapahtumiin nähden piste olisi ollut ihan hyvä ja ehkä ihan ansainnutkin. Belgia on FIFA-rankingin ykkönen ja lohkon ykkössuosikki. Siitä tulee massiivinen haaste meille. Tämä joukkue on osoittanut, että se pystyy mahdottomiakin tekemään. Kaikkemme me teemme, että pisteen saamme Belgiaa vastaan, Kanerva totesi.