Kroatia voitti Skotlannin tiistai-iltana 3–1-lukemin Glasgow’ssa.

Huuhkajat tarvitsee tuloksen myötä suuren, suuren ihmeen, jotta se voisi vielä edetä lohkokolmosena EM-kisojen pudotuspeleihin.

LUE MYÖS: Ruotsi, auta meitä! – Näin Huuhkajat etenee jatkopeleihin

Kroatia siirtyi jo avausvartin jälkeen johtoon. Ivan Perisic pudotti oikealta saapuneen keskityksen alas Nikola Vlasicille, joka sivalsi pelivälineen upealla tavalla vasempaan alakulmaan rangaistusalueen sisällä.

Kolme minuuttia ennen taukovihellystä Skotlannin pukukoppimaali toi sinipaidat tasoihin. Callum McGregor pamauttui pelivälineen rangaistusalueen ulkopuolelta sisään pitkän painostuksen päätteeksi. Huuhkajien jatkohaaveet olivat jälleen elossa.

Toisella puoliajalla Kroatia teki Skotlannista kuitenkin selvää. Luka Modric pommitti ruutupaidat ensiksi takaisin johtoon upealla ulkosyrjälaukauksella, jonka jälkeen Perisic puski pallon hänen kulmapotkustaan tolpan kautta sisään.

Kroatia nousi voitolla lohkon toiseksi, jättäen Tshekin kolmanneksi. Tshekki on kuitenkin lohkokolmosten vertailussa ensimmäisenä, Suomen yläpuolella. Skotlanti jäi sen sijaan lohko D:n pohjalle. Lohkon voittajaksi selviytyi Englanti, joka kaatoi samaan aikaan Tshekin lukemin 1–0 Raheem Sterlingin osumalla.

Miten Huuhkajat voi vielä selvitä pudotuspeleihin?

[readmore from=Huuhkajat]

Huuhkajat selviäisi lohkostaan jatkoon vain, jos seuraavat kaksi skenaariota toteutuvat lohkossa E ja F:

  1. Ruotsi ei häviä Puolalle ja Slovakia voittaa Espanjan
    tai
    Ruotsi ei häviä Puolalle ja Espanja voittaa Slovakian vähintään kolmella maalilla
  2. Ranska voittaa Portugalin vähintään neljällä maalilla ja Saksa ei häviä Unkarille
    tai
    Ranska voittaa Portugalin ja Unkari voittaa Saksan vähintään neljällä maalilla

Kuten tästä käy ilmi, vaaditaan Huuhkajien jatkopaikkaan nyt todellista jalkapalloihmettä.