IL: Huippupelillä aloittaneen puolustajan rajaheitot Huuhkajien salainen ase: ”Olen heittänyt pitkälle pikkupojasta lähtien”

© Kuva: Getty Images

Etukäteen oli varsin selvää, että Huuhkajien keskuspuolustuksessa lauantain EM-avauksessa aloittaisivat Paulus Arajuuri ja Joona Toivio. Kolmannesta topparista ei sen sijaan samaa varmuutta ollut. Kuten nyt tiedetään, paikka meni HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessylle, josta tuli samalla historian ensimmäinen veikkausliigapelaaja EM-kisoissa.

O’Shaughnessy osoitti kentällä, että valinta oli oikea ja ansaittu. Hän voitti kaksinkamppailuja hurjalla prosentilla, teki lukuisia katkoja ja purkuja ja sai WhoScoredilta niin hyvän arvosanan, että hän oli kisojen avausviikonlopun paras toppari.

Kilpailu Huuhkajien kolmannen topparin paikasta on kovaa, mutta O’Shaughnessylla on kaksi valttia puolellaan: vasenjalkaisuus ja Suomen salainen ase, pitkät rajaheitot.  Puolustaja heittää pallon todella kovaa ja kauas, tarvittaessa vaikka rangaistuspilkun kohdalle, ja voi luoda Suomelle yllättäviäkin maalipaikkoja.

O’Shaugnessy kuitenkin toteaa Iltalehden haastattelussa, ettei treenaa pitkiä heittojaan sen erityisemmin. Toki Huuhkajien harjoitusvalikoimaan nekin kuuluvat.

- Pikkupojasta lähtien olen saanut heitettyä pitkälle. En ole sitä sen kummemmin harjoitellut, O’Shaugnessy kertoi.

- Erikoistilanteita on harjoiteltu täälläkin, ja toivomme niistä maalipaikkoja.

HJK:n huoltajana nykyisin toimiva Boris Wistuba-Marino valmensi O’Shaugnessya juniorina FC Hongassa, ja kertoi, kuinka jo tuolloin pitkiä rajaheittoja hyödynnettiin. Wistuba-Marino piti O’Shaugnessyn lauantaista esitystä yhtenä miehen parhaista.

– Jos rehellisesti puhutaan, niin nyt parin vuoden ajalta parhaimpia pelejä, mitä olen Danilta nähnyt.

– Se oli hyvä, rauhallinen esitys. Jos hän palaa meille HJK:hon tuolla tasolla, niin saamme europeleihin ison avun, Wistuba-Marino myhäili.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

26-vuotias puolustaja itse kertoo, kuinka mieluisa uutinen oli kuulla avauskokoonpanon paikasta.

- Meillä on siinä kova kilpailu Thomas Lamin, Leo Väisäsen ja Robert Ivanovin kanssa. Oli hieno fiilis kuulla oma nimi siinä. Heti iski pieni jännitys, O’Shaughnessy kertoi.