Italia käynnisti pelaajaruletin – peräti kahdeksan muutosta kokoonpanoon

© Kuva: Getty Images

EM-kisojen alkulohkovaiheen viimeinen kierros alkaa sunnuntaina kello 19 A-lohkon päällekkäisillä otteluilla. Jo jatkopaikkansa varmistanut Italia kohtaa Roomassa Walesin, ja on käynnistänyt todellisen pelaajaruletin. Italian avauskokoonpanossa on nimittäin peräti kahdeksan uutta pelaajaa edellisen ottelun avaukseen verrattuna.

Italian joukkueessa ensiesiintymisensä tässä turnauksessa tekevät toppari Alessandro Bastoni, laitapakki Emerson ja loukkaantumisestaan toipunut PSG:n keskikenttäpelaaja Marco Verratti. Kun tämä trio pääsee kentälle, on Italian joukkueen 23 kenttäpelaajasta käynyt kentällä jo kahta vaille jokainen: vielä toistaiseksi minuutteja vailla olevat hyökkääjä Giacomo Raspadori ja varamiehen paikalta kisajoukkueeseen noussut Gaetano Castrovilli aloittavat Wales-ottelun vaihtopenkiltä.

Italian avauksessa pelaavat maalivahti Gianluigi Donnarumma, toppari Leonardo Bonucci ja keskikenttäpelaaja Jorginho, jotka pelasivat kahdessa edellisessäkin pelissä täydet minuutit. Koko muu avaus on siis vaihtunut. Kapteeni Giorgio Chiellini ja Alessandro Florenzi eivät ole vaihtopenkilläkään lievien vammojen vuoksi.

Italia on voittanut sekä Turkin että Sveitsin maalein 3-0.

Italian jatkopaikka on siis jo varma, ja lohkovoittoon sille riittäisi tasapeli. Walesin jatkopaikka varmistuisi tasapelillä, ja mahdollisesti niukka tappiokin riittäisi jatkoon.

Toisessa ottelussa kohtaavat Sveitsi ja Turkki. Vaisut kaksi ottelua pelanneen Turkin jatkomahdollisuudet ovat jo erittäin ohuet, mutta Sveitsi voi yltää jatkoon lohkokolmosten vertailussa, jos se voittaa Turkin, ja mieluiten useamman maalin erolla. Huuhkajien etu olisi ehdottomasti se, ettei Sveitsi voittaisi, eikä ainakaan reilusti.