Ruotsista kantautui maaliskuussa todellinen siirtopommi. Slovakian maajoukkueen kapteeni, kautta aikain eniten maaotteluita pelannut ja eniten maaleja tehnyt pelaaja Marek Hamsik teki tuolloin sopimuksen Allsvenskanin IFK Göteborgiin.

Hamsik oli pelannut Napolissa 11,5 täyttä Serie A -kautta, hänet oli valittu kolmesti sarjan tähdistöön ja hän voitti sarjan maalisyöttötilaston kahdesti. Meriittilista oli Allsvenskan-pelaajalle äärimmäisen vakuuttava.

Ura Ruotsissa jäi kuitenkin vain tasan kolmen kuukauden ja vain kuuden ottelun mittaiseksi. Hamsik nimittäin teki tiistaina sopimuksen turkkilaiseen Trabzonsporiin. Trabzonsport sijoittui viime kaudella Turkin Superliigassa neljänneksi. Allsvenskanissa pelaamissaan kuudessa pelissä Hamsik teki yhden maalin, mutta sitäkin komeamman.

Vaikka sopimuksen pituutta ei ole virallistettu, on se toimittaja Gianluca Di Marzion mukaan kaksivuotinen. Hamsikin kerrotaan ansaitsevan Turkissa kolmen miljoonan euron vuosipalkkaa.

Hamsikin sopimus IFK Göteborgin kanssa ulottui elokuun loppuun, mutta nyt se on purettu etuajassa.

– Marek antoi meille ison panoksen täällä olonsa aikana. Joukkueelle, koko seuralle ja Göteborgin kaupungille, IFK Göteborgin urheilujohtaja Pontus Farnerud totesi seuran kotisivuilla.

– Hän on todellinen ammattilainen kaikessa tekemisessään, ja on ollut jännittävää työskennellä hänen lähellään. Minä ja kaikki joukkueen ympärillä olevat ajattelevat samoin.

Koska sopimus purettiin, ei IFK Göteborg saa Hamsikista siirtosummaa. Koska sopimus Trabzonsporin kanssa astuu voimaan vasta 1. heinäkuuta, tulee ruotsalaisseura saamaan UEFA:lta kuitenkin korvauksen Hamsikin osallistumisesta EM-turnaukseen.

[readmore from=Hamsik-Marek]

– Marekin kanssa tekemässämme sopimuksessa oli pykälä, joka mahdollisti hänen siirtymisensä toisaalle. Nyt toivotamme hänelle onnea sekä Slovakian kanssa EM-kisoissa että Trabzonsporissa ensi kaudella, Farnerud lisäsi.

Slovakia pelaa EM-kisoissa samassa alkulohkossa Ruotsin, Espanjan ja Puolan kanssa.