Amerikkalaista Jay-Z:tä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista rap-artisteista. Erilaisen bisneshankkeiden ansiosta myös lompakko on pulskistunut. Forbesin mukaan hänen nettovarallisuutensa on 1,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Serie A -seura Internazionalea edustava Romelu Lukaku, 28, on kiinnitetty Jay-Z:n agenttitoimisto Roc Nation Sportsiin. Tämän kautta kaksikko on toisiinsa tutustunut ja ystävystynyt. Yhteisenä tekijänä on ollut rakkaus musiikkiin.

La Gazzetta dello Sportin haastattelussa Lukaku hehkutti, kuinka Jay-Z on tukenut häntä ja auttanut häntä ”kehittymään voittajaksi”. Inter saavutti päättyneellä kaudella Scudetton eli Serie A:n mestaruuden.

Jay-Z puolestaan korosti, että Lukakuun oli helppo luottaa, koska tämä suhtautui niin intohimoisesti jalkapalloon ja koska tämä oli kerännyt ympärilleen perheen, joka rakasti ja tuki tätä.

Se oli Jay-Z, joka kaksi vuotta sitten kannusti Lukakua tarttumaan Interin esittämään tilaisuuteen.

– En ole lainkaan yllättynyt Lukakun maalimääristä tai Italian-mestaruudesta. Kaikilla Romelun tekemisillä on tarkoituksensa: hän tietää, että edessä odottaa aina uusi tavoite, jonka saavuttamiseksi on tehtävä kaikkensa. Hänestä näkee, ettei hän ole unohtanut juuriaan, toteaa Jay-Z haastattelussa.

Lukaku taas on varma, että Jay-Z on vienyt häntä eteenpäin hänen urallaan:

– Hän opetti minulle, kuinka pysyä huipulla, kuinka tulla voittajaksi.

– Muistan, kun hän sanoi minulle: ”Jos todella uskot, että Inter on askel voittoon, tee se.” Ensimmäisenä vuonna minä ja joukkuetoverini kävimme lähellä menestystä, mutta viime kaudella onnistuimme kovan työn, kärsivällisyyden, hien ja uhrausten ansiosta. Aivan kuten Jay oli minulle opettanut.

Roc Nation Sportsin ”tallissa” ovat myös muun muassa Marcus Rashford, 23, Axel Witsel, 32, Kevin De Bruyne, 29, ja Wilfried Zaha, 28.