Näkökulma: Käsittämätön pimeneminen – Saksan EM-tähti kävi lähellä jättimäistä pelikieltoa

© Kuva: Getty Images

Saksa taipui Ranskalle tiistai-iltana maalein 0-1. Peli oli melko vauhdikas, mutta rehti. Kunnes tv-kamerat poimivat hämmentävän parisekuntisen.

Ensimmäinen puoliaika oli aivan loppuhetkillä. Live-kuviin tilanne ei päätynyt, mutta hidastuksiin kyllä. Saksan Antonio Rüdiger kuiskutteli jotain Ranskan Paul Pogban korvaan. Lienee melko todennäköistä, että siinä ei keskusteltu säästä, vaan jostain huomattavasti painokelvottomammasta.

Ei siinä, verbaalista provosointia tapahtuu peleissä jatkuvasti. Kyse on nyt siitä, mitä kuiskuttelun jälkeen tapahtui. Yhtäkkiä kun Rüdiger hakeutui suineen Pogban yläselän alueelle ja otti hampaansa esiin. Siihen vielä päälle Chelsea-toppari näytti hipelöivän Pogban nännejä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tuomaristolta tilanne meni ilmeisesti ohi, eikä UEFA ole ainakaan toistaiseksi tiedottanut tutkivansa tapausta. Näyttäisi siltä, että Rüdiger, Saksa ja ehkä Chelseakin selvisivät säikähdyksellä – tai pääsivät kuin koira veräjästä, vähän katsantokannasta riippuen.

Muistetaan nyt, että Luis Suárez sai vuoden 2014 MM-kisoissa peräti neljän kuukauden toimintakiellon – joka koski myös harjoittelua – kun hän upotti hampaansa Giorgio Chiellinin olkapäähän.

Suárez oli toki rikoksen uusija, josta FIFA halusi tuolloin tehdä näyttävän ennakkotapauksen. Rüdigerillä ei ole samanlaista taustaa, mutta pitkää kakkua olisi hänellekin voinut povata, jos hampaat olisivat uponneet Pogban selkään. Ehkä mies ymmärsi mitä ihmettä oli tekemässä, kun hampaillaan jo vähän näykkäisi Pogban yläselkää.

Idioottimainen temppu se oli joka tapauksessa. Yllättävän vähän siihen on reagoitu, kun muistetaan, millaiseen globaaliin häpeäpaaluun Suárez aikoinaan joutui. Ei se kaukana ollut Rüdigerinkään kohdalla. Ehkä parista millistä kiinni.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila