”Nämä ovat aika arkoja aiheita” – Huuhkajat-puolustaja joutui lehdistötilaisuudessa vaikeaan paikkaan

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien 28-vuotias laitapuolustaja Nikolai Alho ei ole vielä saanut peliaikaa EM-turnauksessa. Hän sai kenraaliharjoituksessa Viroa vastaan pienen nilkkavamman, joka osaltaan vaikeutti itse kisoihin valmistautumista.

Seurajoukkuetasolla Alho edustaa MTK Budapestia. Helsinkiläissyntyisen pelaajan uran kannalta iso siirto toteutui tammikuussa.

Pääsarjamestaruuksien määrässä mitattuna MTK on maansa toiseksi menestynein seura: pelkästään vuosina 1913–25 joukkue voitti tittelin kymmenen kertaa perätysten. Edellisestä pokaalista on kuitenkin vierähtänyt aikaa 13 vuotta.

Unkarin valtion maine muualla Euroopassa on huonontunut varsinkin edellisen vuoden aikana. Omaa kansaansa sortava äärioikeistolainen hallitus ajoi hiljattain läpi lain, joka estää homoseksuaalisuuden propagoimisen alaikäisille.

Alhoa pyydettiin kommentoimaan asiaa perjantain etälehdistötilaisuudessa. Hän punnitsi sanojaan tarkkaan:

– Olen viihtynyt hyvin Budapestissa, ei siinä mitään. Näin, että tuollainen laki tuli voimaan. En lähde sitä enempää kommentoimaan, nämä ovat aika arkoja aiheita. Toki voin sanoa omasta puolestani, että en ole siitä mitenkään iloinen. Se ei kuitenkaan vaikuta muhun, mä olen siellä vain pelaamassa fudista.

Alho viettänee MTK:ssa ja Unkarissa vielä ainakin seuraavan kauden.

– Minä ja perhe olemme viihtyneet Budapestissa. Sopimusta on jäljellä vuosi, sen mukaan mennään tällä hetkellä.

Alho pelasi päättyneellä kaudella Unkarin pääsarjassa, NB I:ssä, 13 ottelussa. Unkarin cupissa otteluita kertyi kolme. Kolmeen otteluun syntyi kaksi maalisyöttöä.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.