Pelaako Kevin de Bruyne Huuhkajia vastaan? Belgian supertähti kertoi vaikeuksistaan: ”En tunne kasvojeni vasenta puolta”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn ja Belgian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Kevin de Bruyne myöntää, että siihen menee vielä pitkään ennen kuin hän on loukkaantumisensa jäljiltä täydessä kunnossa.

Belgialaistähti joutui viime kuussa jättämään Mestarien liigan loppuottelun kesken törmättyään Chelsean toppariin Antonio Rüdigeriin. Sairaalassa hänellä todettiin nenä- ja silmäkuoppamurtuma

De Bruyne, 29, kävi leikkauksessa, ja hänet kutsuttiin mukaan Belgian EM-kisajoukkueeseen. Hän ei pelannut vielä Belgian avausottelussa, 3-0-voitossa Venäjää vastaan, mutta torstaina hän tuli tehokkaasti vaihdosta sisään Tanskaa vastaan. Belgia oli maalin tappiolla, kunnes de Bruyne syötti joukkueensa ensimmäisen maalin ja viimeisteli itse toisen 2-1-voitossa. Lohkovaiheen päätöspelissään Belgia kohtaa Suomen ensi maanantaina.

Tanska-pelin jälkeen de Bruyne myönsi, että pelaaminen ei suju vielä ihan normaalisti.

– En tunne mitään [kasvojeni] vasemmalla puolella, kuin olisin käynyt hammaslääkärissä, sanoi de Bruyne Goalin mukaan.

– Hermoni ovat pahasti vaurioituneet, mistä toipumiseen voi mennä kuusi kuukautta. Se ei ole mukava tunne, mutta tärkeintä on, että pystyn pelaamaan.

– Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet osaltani ylä- ja alamäkeä pienten loukkaantumisten takia. Nenä- ja silmäkuoppamurtuman jälkeen oli odotettava hetki, mutta onneksi palasin takaisin mahdollisimman nopeasti.

– Välillä minua pelottaa laittaa päätäni kaksinkamppailuihin, mutta se on normaalia.

– Olen iloinen siitä, että pystyin auttamaan joukkuettamme, mutta olenko valmis pelaamaan 90 minuuttia? Ei hajuakaan.

– Meidän on odotettava, miten kroppani reagoi, ja katsotaan sitten Suomi-pelin jälkeen. Olemme jo jatkossa, joten katsotaan, miten kroppani reagoi.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!