© Kuva: Getty Images

Puola – Venäjä: Toimivaa kokoonpanoa etsimässä

Harjoitusottelu
Puola – Venäjä
Tiistai 01.06. klo 21:45

Puola ja Venäjä ottavat yhteen EM-kisoihin valmistavan ottelun merkeissä. Molemmat pelaavat nyt alkukesän ensimmäisen harjoitusottelun. Maaliskuun MM-karsintapelit eivät sujuneet kummaltakaan täysin optimaalisesti. Tässä ottelussa varmasti peluutetaan niitä pelaajia, joilla rasitus ei ole kevään melskeissä ollut kovimmassa päässä.

Puolan suhteen isoin kysymys on, pelaako Robert Lewandowski. Asiasta on vain enemmän tai vähemmän valistuneita arvauksia, mutta ainakaan täyttä 90 minuuttia maalitykki tulee tuskin pelaamaan. Vuoden alussa Puolan käskijäksi palkattiin hieman yllättäen Paulo Sousa, joka on viime vuodet viettänyt pois kirkkaimmista valoista. Maaliskuun näytöt eivät vielä täysin vakuuttaneet, joten nyt on näytön paikka.

Venäjän maaliskuiset karsintapelit päättyivät ikävään tappioon Slovakialle. Venäjän ongelmat kulminoituvat tällä hetkellä vuotavaan peräpäähän: omiin menee maaleja aivan liikaa. Tulivoimasta on viime ottelussa vastannut parhaiten Artem Dzyuba, jonka maaleilla Slovenia kaatui maaliskuussa. Tämän ottelun suurin arvo venäläisille lienee toimivan kokoonpanon löytäminen EM-peleihin.

Lyö vetoa ottelusta:

Puolan menestys kotona pelatuissa maaotteluissa on hyvä. Vaikkei harjoituspeleihin nyt yleensä tee mieli sijoittaa sen kummempia omaisuuksia, tuntuu näillä kertoimilla Puola ihan mukavalta sijoituskohteelta. Niinpä vetosuositus on Puola voittaa ottelun kertoimella 2,60.