© Kuva: Getty Images

Ranska – Saksa: Löwin joutsenlaulu alkaa

EM-kisat
Ranska – Saksa
Tiistai 15.06. klo 22:00

Tiistai-iltana pelataan ”kuolemanlohkoksi” nimetyn F-lohkon huippuottelu Ranskan ja Saksan välillä. Ranskaa on pidetty koko turnauksen ennakkosuosikkina, kun taas Saksan suhteen odotukset ovat tällä kertaa maltillisemmat. Molemmat joukkueet ovat toki kivikovia, ja ottelusta voi odottaa huikeaa draamaa.

Draamaa on ollut myös Ranskan joukkueen sisällä, mutta tosipaikan tullen ammattilaisten on sysättävä hölmöilyt syrjään. Les Bleus antoi harjoitusotteluissa Walesia ja Bulgariaa vastaan myrskyvaroituksen: joukkue on loistavassa tuloskunnossa. Itseään kolhineesta Karim Benzemasta kuului huojentavia tietoja, ja mies täydentänee Ranskan huikeaa hyökkäyskalustoa jo avauspelissä. Ranskalla on kyllä maksimimäärä laatua kaikilla kentän osa-alueilla.

Nämä kisat ovat Joachim Löwin joutsenlaulu Saksan peräsimessä. Viimeisessä harjoituspelissä Saksa hälvensi epävarmuutta joukkueen tulivoimasta ottamalla 7-1 voiton kevyestä Latviasta. Silti maaliskuinen tappio Pohjois-Makedonialle on vielä monen kannattajan takaraivossa. Die Mannschaftilla ei ole työntää kentälle aivan Ranskan kaltaisia kliinisiä viimeistelijöitä. Löw hikoilee ottelun alla Leon Goretzkan pelikunnon vuoksi – mies olisi kyllä tarpeen keskikentällä.

Lyö vetoa ottelusta:

Saksa nauttii ottelussa jonkunlaisesta kotiedusta, mutta silti tähän otteluun tekee mieli painaa Ranskaa. Kyseessä on ehkä pikemminkin jännäriveto kuin varsinainen value bet. Ranska on joka tapauksessa otteluun pikkusuosikki. Vetosuositus on Ranska voittaa ottelun kertoimella 2,65.