Hollannin apuvalmentaja Ruud van Nistelrooy koki omalla pelaajaurallaan suuria voiton ja tappion hetkiä.

Van Nistelrooyn, 44, suurimmat saavutukset tulivat seurajoukkuepeleissä Hollannin, Englannin ja Espanjan liigamestaruuksien muodossa. Henkilökohtaisiakin pystejä maalitykin palkintokaapissa riittää. Maajoukkuetasolla van Nistelrooy ei kuitenkaan päässyt ikinä juhlimaan.

Hän pelasi Hollannin paidassa 70 A-maaottelua tehden niissä yhteensä 35 maalia. Van Nistelrooy esiintyi Hollannin kanssa kolmessa arvoturnauksessa; ensimmäisellä yrittämällä hän eteni joukkuekavereineen EM-välierään, mutta kaksi seuraavaa päättyivät pettymykseen, kun MM- ja EM-turnauksessa tuli lähtö ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Tällä hetkellä Hollanti pelaa jälleen EM-kisoissa oltuaan sivussa kahdesta edellisestä arvoturnauksesta. Oranje kohtaa tänään, sunnuntaina, Tšekin kello 19.00 alkavassa neljännesvälierässä.

Van Nistelrooy on kertonut Hollannin apuvalmentajan roolissa pelaajille hänen karvaista turnausmuistoistaan, jotta he eivät toistaisi samoja virheitä.

– Puhuin siitä joukkueen kanssa, sanoi van Nistelrooy BBC:n mukaan.

– Siksi on tärkeää, ettei ohjaksia löysätä liikaa.

Hollanti oli yksi lohkovaiheen vakuuttavimmista joukkueista voittaen lohkonsa kolmella täydellä pistepotilla ja maalierolla 8-2. Van Nistelrooy muistutti, että menneillä tuloksilla ei ole mitään painoarvoa pudotuspeleissä.

– Lohkovaiheessa on varaa tehdä enemmn virheitä, siinä mielessä paine on erilainen.

– Pudotuspeleissä se on kaikki mitään. Se on henkisesti todella tärkeää.

LUE MYÖS:

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!