Saksa vakuuttavaan voittoon EM-kisoissa – Portugali vaarassa pudota jatkosta

© Kuva: Getty Images

Kuolemanlohkossa F pelattiin huipputärkeä ottelu, kun Portugali ja Saksa iskivät yhteen lauantaina kello 19 Suomen aikaa. Ottelu päättyi Saksan helpohkoon 4–2-voittoon. Tulos heitti kerralla lohkon voimasuhteet uuteen uskoon.

Viihdyttävästä pelistä ei vaiheita puuttunut. Saksa otti heti pallonhallinnan ja vyörytti hyökkäyksiä Portugalin päätyyn. Se sai pallon kertaalleen maaliinkin, mutta Serge Gnabry, 25, oli paitsioasemassa ennen laitapelaaja Robin Gosensin, 26, viimeistelyä.

Vastoin pelin virtausta Cristiano Ronaldo, 36, vei Portugalin vastaiskusta johtoon 15. minuutilla. (Maali oli Ronaldon ensimmäinen Saksaa vastaan.) Sitten alkoi Saksan suvereeni esitys. Rúben Dias, 24, sekä Raphaël Guerreiro, 27, katkaisivat ensin kaksi Saksan matalaa keskitystä suoraan omaan maaliin.

Sitten Kai Havertz, 22, ja Gosens lisäsivät maalieron kolmeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Portugali sai vielä kavennuksen 67. minuutilla, kun Diogo Jota, 24, ohjasi Ronaldon jatkon Manuel Neuerin, 35, selän taakse. Portugalin Renato Sanches, 23, ja Saksan Leon Goretzka, 26, ampuivat lisäksi tolppaan kumpainenkin.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Erikoista ottelussa oli, että jokainen maali tehtiin lähes maaliviivalta, aivan lähietäisyydeltä. Erityisesti Portugali oli jatkuvissa vaikeuksissa Saksan keskitysten kanssa.

Ottelun hahmoksi muodostui Gosens, joka teki Saksan paitsiomaalin, keskitti Diasin omassa maalissa, oli vahvasti mukana toisessa, syötti kolmannen ja teki vielä itse neljännen ennen kuin hänet vaihdettiin ulos.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Portugali ei tiennyt, mitä tehdä Saksan kombinaatiopelaamisen kanssa. Saksa sai siirreltyä palloa jatkuvasti painottomille puolille, ja Havertz, Gosens ja Joshua Kimmich, 26, olivat alati vaarallisia. Saksan pelaaminen oli huomattavasti valmiimpaa lauantaina kuin se oli ollut tiistaina Ranskaa vastaan.

Saksa oli kaikessa edellä Portugalia, joka menetti paljon palloja ja jonka pelaajien väliset etäisyydet olivat liian pitkiä.

Portugali olisi voinut voitolla varmistaa paikkansa pudotuspeleissä. Nyt sen taival päättyy todennäköisesti alkulohkoon, jos se ei onnistu voittamaan kisojen ennakkosuosikkia Ranskaa ensi keskiviikkona.

Muokattu 19.6. klo 21.45: Kaksi upotusta lisätty ja otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Saksa vakuuttavaan voittoon EM-kisoissa – Portugali oli täysi vastaantulija”.