Saksalaistoimittajan hämmentävä väite: Tanskan pitäisi päästä pisteille EM-avauksesta!

© Kuva: Getty Images

Suurilevikkisen Bild-iltapäivälehden toimittaja Matthias Brügelmann tiedostaa, että Suomi voitti 1–0, kun se kohtasi Tanskan B-lohkon avausottelussa EM-kilpailuissa. Hän vaatii kuitenkin sunnuntaina kirjoittamassaan artikkelissa, että Tanskalle pitäisi myöntää yksi piste ottelun tapahtumien johdosta.

Tanska joutui pelaamaan ottelussa ilman ykköstähteään Christian Erikseniä, 29, kun hän menetti tajuntansa ja joutui pikaisesti sairaalahoitoon.

– Suomi voi pitää kolme pistettään, mutta Tanskankin pitäisi saada piste keskeytyksen aikaisen 0–0-tilanteen perusteella, Brügelmann ehdottaa.

– Kaikki, jotka sanovat, ettei sääntökirja anna siihen mahdollisuutta, saisivat hävetä. Tässä on kyse sen tekemisestä, mikä tuntuu oikealta.

Tiettävästi Euroopan jalkapalloliitto UEFA ei tarjonnut joukkueille mahdollisuutta sopia tasapelistä. Hieman ennen toista puoliaikaa keskeytynyt ottelu tuli pelata loppuun joko lauantai-iltana tai sunnuntaina kello 12.

– Noin poikkeuksellisen tilanteen jälkeen on kelvotonta tarjota jatkovaihtoehdoiksi lauantaina kello 20.30 tai sunnuntaina kello 12. Se näyttää, kuinka kauas Uefan bisnesmiehet ovat ajautuneet tästä lajista, Brügelmann esittää.

Suomessa Brügelmannin jutusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.

Muokattu 2.7. klo 16.08: Artikkelikuva vaihdettu.