Suomella näytönpaikka! Huuhkajat rankattu monissa lähteissä karusti EM-kisojen surkeimmaksi

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten maajoukkuetta pidetään monissa ennakkoarvioissa EM-kilpailujen huonoimpana joukkueena. Huuhkajat aloittaa urakkansa huomenna lauantaina Tanskaa vastaan. Jopa siellä ilmapiiri on, että Tanska kävelee kevyesti avausvastustajansa yli ja aloittaa turnauksensa varsinaisesti vasta torstaina, kun se kohtaa Belgian.

Perjantaina julkaistussa Ekstrabladetissa Suomi katsotaan koko kisojen heikoimmaksi joukkueeksi. Saatesanat kuuluvat seuraavasti:

– Se on lopputurnausdebytantti, joka ei ole voittanut kuuteen otteluun ja hävisi kenraaliharjoituksensa Virolle 0–1.

Suomen edelle on nostettu jopa Pohjois-Makedonia, joka pääsi kisoihin Nations Leaguen D-liigasta, jossa pelaa sellaisia maita, kuten San Marino, Andorra ja Latvia.

Tilastoyhtiö Gracenote on antanut Huuhkajille 25 prosentin todennäköisyyden edetä turnauksen jatkopeleihin. Luku on kaikista vaatimattomin. Suomen yläpuolella ovat jälleen Slovakia (34%) ja Pohjois-Makedonia (38%).

Jopa Unkarin (32%) todennäköisyys on suurempi, vaikka se joutuu ottelemaan Ranskaa, Saksaa ja Portugalia vastaan.

Euroopan-mestaruuden todennäköisyys on Suomella nolla.

Kapteeni Tim Sparv, 34, ei murska-arvioista hermostu:

– Tiedän, että ollaan täällä underdogeja. Kisojen jälkeen emme ole enää, hän totesi Parkenissa, jossa Suomi pelaa avausottelunsa.

Suomi pitää pohjaa myös markkina-arvoissa.

Sveitsiläisen viikkolehden Handelszeitungin listauksessa Suomen pelaajien yhteenlasketuksi markkina-arvoksi on asetettu 45 miljoonaa euroa. Kylian Mbappén, 22, markkina-arvo yksinään on 160 miljoonaa. Englannin joukkue on kallein. Sen markkina-arvon ilmoitetaan olevan 1,3 miljardia euroa. Teemu Pukkia, 31, pidetään Suomen hinnakkaimpana pelaajana: hänen arvonsa on lehdessä seitsemän miljoonaa euroa.

Suomi on kisojen mitättömin joukkue markkina-arvossa mitattuna myös Transfermarktia päivittävien vapaaehtoisten mielestä. Siellä keskiarvohinnaksi yhdelle suomalaiselle tulee 1,72 miljoonaa euroa. Pohjois-Makedonialla vastaava lukema on 2,38, Englannilla 48,96.

Sparv muistutti tänään lehdistöä siitä, että myös Islantia pidettiin vaarattomana EM-kilpailujen 2016 alla.

– Muutama vuosi sitten Islanti oli todella kova. Se oli meille suomalaisille suuri inspiraation lähde.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!