Huuhkajien kärkipelaaja Teemu Pukki, 31, on ehtinyt nähdä ja kokea paljon ammattilaisuransa aikana, mutta lauantain tapahtumat olivat hänellekin erittäin kova paikka.

Suomen ja Tanskan välistä EM-ottelua varjosti Christian Eriksenin vakava sairauskohtaus, jonka takia peli oli pitkään keskeytettynä. Kun läheisestä sairaalasta kantautui rohkaisevia uutisia Eriksenin tilasta, joukkueet halusivat pelata kamppailun loppuun.

Suomi nappasi lopulta 1–0-voiton Joel Pohjanpalon 60. minuutin maalilla. Pukki otettiin vaihtoon 76. minuutilla.

[readmore from=Huuhkajat]

– Se oli urani vaikein ottelu. Ei ollut helppo tulla takaisin kentälle tapahtuneen jälkeen, mutta halusimme toimia kuten Tanska toivoo ja kunnioittaa heitä. Olemme iloisia voitosta, mutta kopissa ei juhlittu normaaliin tapaan, Pukki kommentoi lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– Ennen peliä jännitti enemmän kuin yleensä, koska pelasimme ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa. Lisäksi oli mahtavaa pelata yleisön edessä. Peli tarvitsee faneja, hän jatkoi.

Palloliiton sivujen mukaan myös päävalmentaja Markku Kanerva esiintyi median edessä vakavan oloisena.

– Jalkapallo on iso asia, mutta tapahtunut järkytti meitä kaikkia, sanoi Kanerva.

– Pelaajat taistelivat hienosti ja meidän kannaltamme ilta sai hienon päätöksen. Iso kiitos Suomen kannattajille, jotka elivät ottelun mukanamme. Ottelu oli ikimuistoinen. Tavoitteemme on mennä tästä lohkosta jatkoon.

EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.